søndag 19. september 2010

Peanut butter Cookies

(Scroll for English)





Høsten er her, det er ikke til å komme fra, så da er det bare å gjøre det beste ut av kjølige dager. Hva kan vel være bedre enn et brett med nystekte cookies!? Ingen her i huset hadde noe å klage på da disse sto på bordet, det var bare smil å se - både fra småguttene og den store gutten som er min mann. Spesielt gode var de når det fortsatt var litt varme, og sjokoladebitene myke.. mmm
Jeg er generelt sett ikke spesielt begeistret for peanøttsmør, men disse cookies'ene er helt utrolige sammen med en glass kald melk... (eller en kopp sterk kaffe...) (eller begge deler...)


Autumn is here, no doubt about it. The colder days are here to stay, so what could be better and more comforting than a tray of freshly baked cookies!? Nobody in this house complained when these were put on the table - all my boys were all smiles! - Both the little guys and the big guy who is my husband. They were especially good when still slightly warm, and the chocolate oozed out.. mmmm
I've never been a big fan of peanut butter, but these cookies are fabulous with a glass of cold milk... (or a cup of strong coffee...) (or both...)



Cookies med peanøttsmør og sjokolade:
100 g smør, romtemperert
100 g sukker
100 g mykt, brunt sukker
1 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt (el. 1 ts vaniljesukker)
120 g peanøttsmør, grov type
170 g hvetemel
1 ts natron
en klype salt
70 g mørk sjokolade, hakket i biter


Forvarm ovnen til 170 grader C. Ha smør og begge sukkertyper i en bolle, visp med håndmixer til det blir en luftig masse.
Tilsett egget, visp godt.
Tilsett vanilje og peanøttsmør og visp litt til.
Ha oppi mel, natron og salt og rør godt.
Tilsett sjokoladebitene og rør til de er godt blandet inn.
Fordel deigen til ca 12 like store klatter på bakebrettet (som du har et ark med bakepapir på - og det kan hende du trenger to brett), og stek ca 10 minutter.



Peanut butter Cookies
100 grams butter, softened
100 grams caster sugar
100 grams soft, light brown sugar
1 egg
1/2 tsp vanilla extract
120 grams crunchy peanut butter
170 grams plain flour
1 tsp bicarb
pinch of salt
70 grams dark chocolate, chopped

Preheat oven: 170 degrees C (325 F). Put the butter and sugars in a bowl, mix with a hand held mixer until light and fluffy.
Add the egg, mixing well.
Add the vanilla and peanut butter, mix again.
Then add the flour, bicarb and salt and mix well until a dough is formed.
Stir in the chocolate pieces.
Arrange 12 eqal amounts of dough on the baking tray (which you have lined with a piece of baking paper, - and you may need two trays), and bake for about 10 minutes.



ENJOY!







5 kommentarer:

  1. Hey, Maria!
    I didn't know you had a blog! Niiice! And the cookies too.

    Hope you're all doing great.

    Jxx

    SvarSlett
  2. Thank you Julie :) We are doing great! How are you and the girls? New house!? I just checked your blog and ended up ordering books from amazon, lol! Bad girl ;)

    Maria xx

    SvarSlett
  3. Hi, sweetie. These look awesome. I really love peanut butter so I hope to make these soon. I will be working from home, so hopefully I will find the time.

    xoxo

    SvarSlett
  4. Hei Maria. Skal til å starte på peanøttkjeksene. Men ser at du har ett egg i oppskriften og i forklaringen skriver du at eggene skal tilsettes og blandes i ett om gangen? Skal det være flere egg her?
    Gleder meg til å smake. Marsmellows/kellogs blandingen står nettopp i kjøleskapet for nedkjøling. Nam nam:-)
    Mvh
    Anne Therese

    SvarSlett
  5. Hei Anne Therese! Takk for at du påpekte dette, det skal være 1 egg. Oppskriften jeg brukte før var så stor så jeg halverte den, også har instruksjonene fulgt med uforandret ;)
    Nå skal det være i orden, håper dere synes de blir like gode som vi syns!
    Lykke til :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...