tirsdag 17. april 2012

Skinkesurret torsk med lun linsesalat
(Proscuitto wrapped cod with warm lentil salad)

Mitt hjem er som kjent ikke noe lavkarbohjem, men jeg har sikkert ikke vondt av en middag med litt mindre ris og pasta innimellom. Jeg blir alltid fornøyd når jeg "oppdager" en ny rett hvor jeg ikke savner ris eller pasta som tilbehør, og selv om det ikke er noe poeng i seg selv så var denne tallerkenen bedre enn mange pastaretter jeg har spist :)


As you may know I'm far from a low-carb dietist, but I'm always happy to discover dishes where I don't miss the rice or the pasta. This is one of those dishes, and I have to say it's as good as any high-carb plate of food :)




Du trenger:
(4 porsjoner)
1 stor eller 2 små fenikkel, grovhakket 
1 rød paprika, ta ut frøene og skjær i biter
en skvett olivenolje
4 biter torskefilét (ca 150-200 g hver)
4 tynne skiver speket skinke (f.eks Parmaskinke)
400 g ferdige linser, skyllet og avrent (alternativt kan du selvsagt koke tørkede, men da trenger du ikke like mye)
liten håndfull valnøtter, grovhakket
et par håndfuller ruccola
salt og pepper



Forvarm ovnen på 200 C.
Ha hakket fenikkel og paprika i en ildfast form sammen med en skvett olivenolje.
Sett i ovnen i ca 15 minutter.
I mellomtiden surrer du inn hver av fiskebitene med en skive skinke hver, legg dem på et stekebrett og sett inn i ovnen sammen med grønnsakene, ca 7-8 minutter.
Rør linser og valnøtter inn i grønnsakene og sett inn i ovnen i et minutt eller to slik at linsene blir litt oppvarmet.
Ta formen ut av ovnen og bland inn ruccola, smak til med salt og pepper.
Servér de ovnsbakte torskefilet'ene sammen med den lune linsesalaten.





You'll need:
(serves 4)
1 large or 2 small fennel bulbs, roughly chopped
1 red pepper, deseeded and cut into chunks
splash olive oil
4 cod loins (approx. 150-200 grams each)
4 thin slices cured proscuitto (such as Parma)
400 g tin green lentils, drained and rinsed
small handful walnut halves, roughly chopped
a couple handfuls rocket/arugula
salt and pepper


Preheat oven to 200 C.
Put the chopped fennel and red pepper in a roasting tin and toss with a splash of olive oil.
Roast for about 15 minutes.
Meanwhile, wrap each cod loin in a slice of proscuitto and place on a baking tray, drizzle with a little olive oil and pop into the oven with the vegetables. Roast for 7-8  minutes.
Stir the lentils and walnuts into the roasted vegetables and cook for a minute or two just to warm the lentils through. 
Remove from the oven and toss in the rocket leaves, season to taste.
Serve the roasted cod with the warm lentil salad.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...