onsdag 27. november 2013
torsdag 21. november 2013
Sei med sprø pesto- og oliventopping og grov søtpotetmos
Du trenger:
(2 porsjoner, men kan lett dobles om dere er 4)
2 seifileter eller annen hvit fisk, ca 150 g hver
2 ss pesto
5-6 oliven uten stein, grovhakket
finrevet skall av 1/2 sitron
2 ss Panko (japanske brødsmuler, fåes ofte i innvandrerforretninger, eller bruk vanlig brødrasp)
ca 450g søtpotet
ca 100 g vanlig potet
en klatt smør
salt og pepper
(evt. en skvett melk)
Sett ovnen på 200 C.
Skrell potetene og skjær dem i biter, lag gjerne søtpotetbitene litt større enn den vanlige poteten siden søtpotet kokes mør raskere. Størrelsen på bitene avgjør koketiden, men er de ca 3x3 cm store tar det ca 12-15 minutter å koke dem.
Hell av vannet, ha smøret oppi sammen med potetbitene og mos dem med en moser. Jeg liker best at den har litt biter så jeg moser ikke så mye. Smak til med salt og pepper.
I mellomtiden legger du fiskefiletene på et stekebrett eller ildfast form, ha noen dråper olivenolje under dem for sikkerhets skyld.
Bland sammen pesto, grovhakket oliven (jeg brukte grønne), finrevet skall av 1/2 sitron og Panko/brødsmuler i en liten bolle. Hvis blandingen virker "tørr" så tilsett litt olivenolje.
Fordel pestoblandingen over fisken, trykk den litt ned med fingrene eller baksiden av en skje.
Sett fisken i ovnen i ca 12-15 minutter, steketiden avhenger av tykkelsen på fiskebitene du bruker.
God middag!
onsdag 13. november 2013
Vaniljekjeks med "dropsvindu"
Bruk en liten teskje og fyll hullene i hver kjeks med de knuste dropsene: |
Søte, eller hva!? |
torsdag 7. november 2013
Blondies med hvit sjokolade og mandler
(Kan fryses.)
|
fredag 1. november 2013
Grønnsakssuppe med sellerirot og fenikkel
Bakekveld på Feinsmecker
Forrige uke var jeg og noen flere matbloggere så heldige at vi fikk være med på bakekveld i demonstrasjonskjøkkenet på Feinsmecker, Frogner-restauranten som eies og drives av kokk Lars Erik Underthun. Vertinne for kvelden var Anne Brith som står bak bloggen Villaperlesukker.no, og som nå også har startet konditori i Sørumsand. På planen sto baking av sitronterte, franske makroner og éclairs med vaniljekrem... jeg får vann i munnen bare av tanken. Til å hjelpe oss med bakingen hadde Electrolux stilt sin nydesignede Assistent til disposisjon, vi fikk også ta med oss en maskin hver hjem til videre utprøving. Jeg har ikke fått prøvd den hjemme enda, men etter produksjonen av nevnte bakverk virket den veldig lovende. Jeg likte spesielt at den er utstyrt med en LED-lampe som lyser ned i bollen når den kjører, og at den laveste hastigheten virkelig er lav, noe jeg har savnet med maskinen jeg hadde fra før. |
Etter stekingen av sitronterten drysset kokk Underthun melis over den og gjorde så et aldri så lite "crème brulée-triks" for å balansere den syrlige sitronfyllet: |
Min favoritt ble disse herlighetene; éclairs (vannbakkels) fylt med vaniljekrem og dekket med et tynt lag mørk sjokolade. |
En haug nystekte makroner venter på fyll og en matchende "partner": |
Dette blogginnlegget er skrevet som del av at jeg har fått en Electrolux Assistent til utprøving hjemme. |