onsdag 25. juni 2014

Sommerlig nudelsalat



Denne nudelsalaten severes kald og passer bra til varme sommerdager. Grønnsakene er sprø, og chillien gir et lite "kick" til de ellers så veldig friske smakene og den salte undertonen.  Sommermat, altså.
Nytes gjerne i sola under en parasoll...




onsdag 18. juni 2014

Chocolate Vanilla Wafers


Jeg har laget Vanilla Wafers noen ganger nå, de er jo bare så gode og passer perfekt i tiramisù eller til is og andre desserter. Da Oliver på 8 år her hjemme spurte om jeg ikke kunne lage en sjokoladevariant så var ikke mor vond å be. Hvis du ikke har vært borti disse før så er dette myke, fjærlette "kjeks" som er elsket av både store og små. Takk til Manuela fra Passion4Baking for "moder-oppskriften"!




onsdag 11. juni 2014

Rødvinsbrød med valnøtter (eller Pain vigneron)


Har du lyst til å prøve deg på litt annerledes gjærbakst? Etter å ha sett i boken "Nybakt til alle måltider" (av Torunn Nordbø, Versal forlag: 2009) ble jeg minnet på om dette vakre og smakfulle bakverket. Pain vigneron (eller Pain au vin et aux noix = brød med vin og nøtter) er navnet på dette franske brødet laget med rødvin i stedet for vann eller melk; det får en vakker lys burgunderfarge og smaker kjempegodt til ost. Det er kanskje ikke nå du spretter en Barolo, men har du litt rester igjen i flaskene fra kvelden før, eller en skvett igjen i treliter'n, så kan det brukes her.. ;)


tirsdag 3. juni 2014

Filopakker med laks og spinat



Her er forslag til lettlaget sommermat som også egner seg godt til å ha med seg på piknik, på stranda, osv. Fra gammelt av laget man ofte mat innpakket i paideig eller lignende slik at den skulle være enkel å ha med seg utpå jordet, i gruva, osv. Men selv om vi nå oftere er utstyrt med fancy matbokser og kjølevesker så er det fortsatt praktisk - og godt - med ferdiginnpakket mat!

(Tips: lag mini-versjoner av disse som perfekte canapéer til sommerdrinkene...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...