lørdag 27. november 2010

Krydderkake med Guinness (Guinness Gingerbread)

(Scroll for English)



Jeg er i advents-modus og klar for å fylle fryseren! Det lukter helt fabelaktig når denne kaken står i ovnen, og som skaperen av denne oppskriften ofte sier: «maksimum nytelse med minimum anstrengelse». Kaken smaker ikke av det kraftige Guinness-ølet, men det gir en ekstra fyldig, «krydret» smak. Jeg skal ikke påstå at dette er helsekost, men så er det heller ikke det julen handler om.

I'm in «advent mode» and ready to stock the freezer! It smells absolutely amazing when this cake is in the oven, and just as the creator of this recipe often says: «maximum pleasure for minimum effort». You can't actually taste the Guinness beer, but it adds a rich and «warm» flavour. I'll never claim that this is the kind of treat you'll find in the health food shop, but that's not the intention either - especially when it comes to Christmas.


Du trenger:
(ca 20 biter)
150 g smør
300 g lys sirup
200 g brunt sukker
2 ½ dl Guinness
2 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
¼ ts malt nellik
300 g hvetemel
2 ts natron
3 dl rømme
2 egg
(bakeform 30x20 cm, eller ca 23x23 cm. Evt rund form ca 25 i diameter.)

Sett ovnen på 170 C.
Ha bakepapir i bunnen av brettet/formen du skal bruke, og smør innsiden.
Ha smør, sirup, brunt sukker, Guinness, ingefær, kanel og malt nellik i en kasserolle, og varm opp på lav varme.
Ta kasserollen av platen og visp inn mel og natron.
Visp grundig for å få rørt ut eventuelle klumper.
Visp sammen rømme og egg i en bolle, hell så over i kasserollen.
Visp det godt inn.
Når røren er glatt og smidig kan du helle den over i kakeformen, sett i ovnen i ca 45 minutter.
La kaken avkjøle seg litt før du skjærer den opp i biter.


You'll need:
(about 30 squares)
150 grams butter
300 g golden syrup
200 g dark brown sugar (muscovado)
250 ml Guinness
2 tsp ground ginger
2 tsp ground cinnamon
¼ tsp ground cloves
300 g plain flour
2 tsp bicarbonate of soda
300 ml sour cream
2 eggs
(one baking tin approx. 20X30cm, or square 23x23, or a round springform tin about 25 cm diameter)



Preheat you oven: 170 C/
Line your baking tin with baking parchment, and butter the sides.
Put the butter, syrup, brown sugar, Guinness, ginger, cinnamon and ground cloves into a pan and melt gently over a low heat.
Take off the heat and whisk in the flour and bicarbonate of soda.
Whisk thoroughly to get rid of any lumps.
Whisk the sour cream and eggs together in a jug or bowl, and then beat into the gingerbread mixture.
When this is smooth, pour into your lined and buttered tin and bake for about 45 minutes.
Let the cake cool before cutting into squares or slices.


2 kommentarer:

  1. Gammel oppskrift, men likevel. Har bakt denne ved et par anledninger, og det er den saftigste og mest smakfulle krydderkaka jeg noen gang har vært borti. En definitiv stayer i mitt noe beskjedne reportoar av kaker jeg gidder å bake. Takk for en flott oppskrift!

    SvarSlett
  2. Hei Kim Terje, det var veldig hyggelig lesning! Jeg blir alltid glad av å høre at noen bruker oppskrifter jeg poster på bloggen :)
    Ha en fortsatt fin uke :)
    Maria

    SvarSlett