tirsdag 11. januar 2011

Linguine med pastnakk og bacon (Parsnip and bacon linguine)

(Scroll for English)



Smakskombinasjonene her gjør veldig enkle ingredienser til en nydelig tallerken med mat! Jeg så for lenge siden en gang Jamie Oliver lage noe lignende på ett av programmene sine, og han kunne ikke få fullrost kombinasjonen av pastinakk og bacon nok. Og jeg skjønte fort hvorfor. Hvis du ikke har brukt pastinakk i middagen før så er dette den gyldne anledning til å stifte bekjentskap med denne allsidige grønnsaken!

The combination of flavours here is what makes this a great bowlful of food! It's been a while since I saw Jamie Oliver make something similar in one of his shows, but I remember that he praised the combination of parsnips and bacon. Soon enough I could understand why. If you haven't included parsnips in your dinners before, this is the perfect opportunity to get to know this versatile vegetable!




Du trenger:
(2 personer)
6 skiver bacon
2 stilker rosmarin, hakket (bruk kun bladene)
2 ss smør
1 hvitløksfedd, finhakket
2 pastinakk, skrellet og skåret i veldig tynne strimler (bruk f.eks en potetskreller)
250 g tagliatelle, linguine eller spaghetti
Parmesan
salt og pepper

Sett på en kjele med vann til koking (til pastaen).
Stek bacon i en stor stekepanne, legg over på litt kjøkkenpapir.
Smelt halvparten av smøret i stekepannen og ha i pastinakk-strimler, rosmarin og hvitløk, stek på middels varme i et par minutter.
Kok pastaen etter anvisning på pakken, spar litt av vannet når den er ferdig og du heller den over i et dørslag.
Ha pasta over i stekepannen med pastinakken, sammen med to av baconskivene som du knekker i biter. Rør inn den siste skjeen med smør (så det smelter), litt revet parmesan og litt av pastavannet. (Pastavannet gjør «sausen» blank og kremete .)
Salte og pepre etter smak.
Servér i skåler med et par baconstimler på toppen.


You'll need:
(2 people)
6 slices of bacon
2 sprigs rosemary, leaves picked and chopped
2 tbsp butter
1 garlic clove, peeled and finely chopped
2 parsnips (1 if they are large), peeled and very finely sliced lengthways (use a vegetable peeler)
250 grams tagliatelle, linguine or spaghetti
Parmesan
salt and pepper

Put a pan of water to the boil (for the pasta).
Fry the bacon in a large frying pan, transfer to some kitchen paper to crisp up.
Melt half of the butter in the same pan and tip in the parsnips, rosemary and garlic, fry on medium heat for a couple of minutes.
Boil the pasta according to packet instructions, then drain, reserving some of the cooking water.
Mix the pasta with the parsnips, and crumble in two of the bacon slices. Stir in the last tablespoon of butter, some grated Parmesan and a little of the pasta cooking water. (This water makes the «sauce» shiny and creamy.)
Season with salt and pepper, to taste.
Serve in bowls with a couple of bacon strips on top.

2 kommentarer:

  1. Du har mange spanande oppskrifter som eg kjem til å prøva framover ;o)

    SvarSlett