(Scroll for English)
Valentinsdagen nærmer seg, og selv om vi ikke bruker å markere dagen så veldig her i huset, så er det en god unnskyldning for å lage søte hjerteformede søtsaker...
Jeg håper at du er flink til å vise dine kjære at du er glad i dem, Valentinsdag eller ikke ;-)
Valentine's Day is just around the corner, and even though we're not used to celebrating the day that much it's a good excuse to make some cute heart-shaped sweets...
I hope that you show your loved ones every now and again that you love them, Valentine's Day or not ;-)
Du trenger:
1 pk Freia gelé (jeg brukte jordbær)
¾ dl vann
4 plater gelatin
ca 4 ss sukker til «pynt»
liten pepperkakeform el.l
You'll need:
1 pkt Freia jello powder, or Jell-O
75 ml water
4 gelatine leaves (if you're using Jell-O, 3 leaves would be enough)
about 4 tbsp sugar, for decoration
small cookie cutter(s)
Gjør klar en form med bakepapir, ca 15x25 cm. Smør formen litt så sitter bakepapiret bedre fast.
Line a tin or dish, about 15x25 cm, with baking parchment, you could butter the dish for the parchment to stay in place.
Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, la stå ca 5 min.
Kok opp ¾ dl vann i en liten kjele, ta kjelen av varmen og tilsett gelépulveret, rør til alt er godt blandet.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør inn i geléblandingen, rør godt til alt er løst opp.
Hell over i formen, og sett formen kaldt til geleen er stivnet, ca 2-3 timer.
Put the gelatine leaves into a bowl of cold water, leave for 5 minutes.
In a small pan, bring 75 ml of water to the boil. Take off the heat and add the jello powder, stir until smooth.
Squeeze the water out of the gelatine leaves and add them to the pan, stir until everything is dissolved.
Pour into the prepared tin/dish, and put in a cool place to set, about 2-3 hours.
Så kan du starte å stikke ut geléfigurer...
Now start cutting out hearts or other figures...
...og rulle dem i sukkeret etterpå. Dette er en klissete jobb, men så blir det jo veldig godt, da ;)
...and roll them into the sugar. This is a sticky job, but you'll get your reward ;)
Hvem ville ikke blitt glad for denne posen med hjemmelaget godis på Valentinsdagen....?
Who wouldn't be happy to receive these homemade sweets on Valentine's Day...?
Disse så fristende gode ut! Husker da vi barn var små og nabokona hadde laget noen stripete gelegodter...(har aldri funnet oppskrift på dem...)..barndomsminner ;) Dette skal testes - som så mye annet du har lagt ut :)
SvarSlettHei, Magne i VG Nett her. Nå ligger innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.
SvarSlettKult! Det må jeg prøve:)
SvarSlettÅhh så søte :) Disse må prøves ut i helga ti for å gi i gave til min kjære på mandag:)
SvarSlettGår det ikke an å bruke gelatinpulver istedet for gelatinplater? :)
SvarSlettTUSEN takk, Magne!!!
SvarSlettHanne - de er virkelig gode, verdt forsøket :)
Amalie - håper du prøver dem, de er enkle også er de jo fine, da ;)
Swimzy - bare å brette opp ermene og sette igang ;)
Amely - man kan sikkert bruke gelatinpulver, men jeg har ikke prøvd det i denne oppskriften. Bruk i såfall tilsvarende mengde som 4 plater :)
Blir nok litt vel søtt for meg dette,
SvarSlettmen kanskje man får teste det for poden og madammen :)
Utroilg smart ide=) antar det er ganske lettvint og=) skal opp fra sofaen å prøve nå=)
SvarSlettdenne skal jeg prøve ut...har en herlig mann som elsker søtsaker..
SvarSlettThaimeny - tror de fleste poder liker disse ;)
SvarSlettMari - litt lettere å komme opp av sofaen med noe godt som venter :P
Nina - håper du prøver dem, elsker han søtsaker så blir de nok godt mottatt! :)
Maria
For en fantastisk blogg!!! Du har nettopp fått en ny, fast leser :D Disse geléhjertene skal jeg bake i løpet av helgen, de ser kjempegode ut!
SvarSlettHar også sett på mange andre av opskriftene dine, og dette ser bare bedre og bedre ut! Fortsett å legge ut oppskrifter :D
- Cathrine
Mmmmm....dette var en utrolig fin blogg. Og ja - One Day blir film i disse dager:
SvarSletthttp://en.wikipedia.org/wiki/One_Day_(film)¨
Slippes i USA til sommeren, så vi får nok ikke sett den før høsten. Det gleder jeg meg til.
Nå skal jeg snuse mer i bloggen din. Jeg har så lyst til å lage supper. Jeg er dårlig på matting, men nå har jeg kjøpt meg stavmikser, så nå mangler jeg bare gode oppskrifter.
Hei!
SvarSlett..har en form stående på kjøkkenet, venter bare på at det skal stivne så skal jeg trylle massen om til hjerter. Disse skal serveres TIL FROKOST på mandag, til min kjære familie! Tusen takk for oppskriften!
Monica
Da jeg leste denne ble jeg jo helt forelsket! Husket min mor pleide å lage noe lignendes! Siden det er morsdag og valentins snart, så ville jeg prøve dem.
SvarSlettLurte på en ting!
Jeg skjærte dem ut og dyppet dem i sukkeret, men så ble de veldig...vått. Sukkeret "smeltet" av. Har jeg vært for snar? Den var i kjøleskapet omlag 3 timer.
Takk for oppskrifta!
(Beklager om det ble doble-post!)
Cathrine - tusen takk for veldig fine ord!
SvarSlettKnirk - jeg gleder meg veldig til den filmen, men må innrømme at jeg ble litt skuffet da jeg leste at Anne Hathaway skal spille Emma.. :(
Det kommer flere supper her på bloggen, stay tuned ;)
Monica - håper dere får en god frokost på mandag! Skulle i hvertfall gi dere energi.. ;)
Anonym - hmmm vet ikke helt hva som kan ha gått galt da du skulle sukre figurene.. hvis du har klart å skjære dem ut så skulle det ikke være for tidlig. Du kan vurdere å bruke en ekstra plate gelatin neste gang. De smaker forøvrig søtt nok uten sukkerlaget også, men de blir litt mer klissete å holde i... ;)
Oh my g................
SvarSlettNAM!!!!!!!
Nå skal jeg seriøst slutte å gå inn her!!!!
Jeg har vann i munn....
Om jeg ikke går ned i vekt før bryllupet får du skylda;)
Gro Anita - hehe, skyld på meg du liksom.. ;)
SvarSlett3/4 dl vann? blir ikke det veldig lite da? ser ut på bilde som at du har brukt 5 - 7,5 dl med vann. Blir vel ikke mange gelehjerter med 0,75 dl vann :S
SvarSlettHei Veronika - enig i at det høres veldig lite ut med 3/4 dl vann, men sukker, gelepulver og gelatinplater smelter også og øker væskemengden noe. Formen jeg bruker er ikke stor, og det skal kun bli et tynt lag gelé. Jeg fikk ca 12 hjerter med den hjerteformen jeg brukte :)
SvarSlettMaria :)
Hei! Som jeg forsto det rett så er 3/4 dl vann bare 0,75 dl! blir ikke det veldig lite vann? prøvde å lahe, men det ble fiasko! det var så lite gele røre!
SvarSlettSå dumt at det ikke ble vellykket for deg! :(
SvarSlettMen det stemmer at det skal være så lite vann, tilsammen med sukker, gelépulver og gelatinplater blir det 1-1,5 dl til slutt. Når man heller dette over i en liten form, ca 15x20-25 cm blir det et tynt lag gelé, og det er det man er ute etter her. Kanskje du hadde for stor form du tømte over i?
Ååå :) formen så større ut på bildet, så jeg trodde kanskje du hadde skrevet feil :p men de ble veldig søte iallefall :)
SvarSlettHar laga desse nå.. fulgte oppskrift hele vegen, men når jeg kom til den delen hvor sukkeret skal på, så skjerte det seg helt.. :( etter 2-3min så "smeltet" sukkeret og rant bare av hjertene..
SvarSlettVet du hva jeg har gjort galt? eller har tips til hva jeg kan gjøre annerledes?
Takk :)
Hmm det var rart at sukkeret "smeltet"... det har jeg ikke vært borti før :( Hvis du lager dem igjen så kunne du evt prøve å ha i en ekstra gelatinplate, og/eller la den stå i kjøleskapet enda litt lenger.
SvarSlettHåper det går bra da :)
hei.. Kjempe fine oppskrifter du har her.. Mye godt og lage..
SvarSlettmen lurte på en ting, er det virkelig bare 75ml vann som skal brukes til geleen, eller har jeg misforstått? Syntes det hørtes veldig lite ut..
Hei! Takk for koselige ord :)
SvarSlettHvis du ser på kommentarene over her så er det ikke bare du som lurer på det med mengden vann.. Men det stemmer, det er virkelig bare 75 ml. Sammen med sukker, gelépulver osv så blir det litt mer væske til slutt, og formen du skal helle det over i skal ikke være stor (ca 15x25 cm). Da blir det et tynt gelélag :)
HERLIG!
SvarSlettDisse skal jeg prøve ut!!!
Jeg prøvde til jul og lage slike av gele, men jeg hadde ikke i ekstea gelatin, så de smeltet bare i sukkeret;))
Men disse så jo toppers ut, takk for oppskriften;)
Men du, hva smører du bakepapiret med??
Klem Line
Hei Line,
SvarSlettjeg smurte ikke selve papiret, men bunnen og sidene av selve formen slik at papiret skulle holde seg på plass. Brukte vanlig smør :)
Hei!
SvarSlettJeg måtte jo prøve ut disse! (som var en kjempe hitt hos datteren min på snart 2 år.) Men jeg opplevde også at sukkeret smeltet, uten å helt skjønne hvorfor :( Jeg hadde de stående kaldt over natta.
Men blir å prøve de flere ganger så krysser fingrene for bedre resultat neste gang!
Hei ElleMelle! Ja jeg skal forske litt på det med at sukkeret smelter for enkelte, lager noen porsjoner til og ser om det skjer for meg også.. Jeg må jo ofre meg litt for vitenskapen ;) (Også blir søtsugen mann + barn så happy ;)
SvarSlettGlad for at jenta di likte dem, da :)
Maria
Maria, they look adorable in the little package!
SvarSlettHei!
SvarSlettSuper blogg du har! :D kommer til å følge med fast etter at så denne oppskriften.. men ett spørsmål.. jeg hadde som flere andre problemer med å få sukkeret til å sitte.. det bare smeltet av.. kan være det hadde noe med gelatinen å gjøre.. jeg gjorde som det stod i oppskriften.. la den i kaldt vann og prøvde å klemme ut noe vann av den etterpå.. skulle gelatinen kanskje vært oppi geleblandingen? slik at platene smeltet sammen med geleen?
Hei! Gelatinplatene tilsettes geléblandingen, ja, etter at de har ligget i kaldt vann for å mykne opp. De røres inn og "smelter" sammen med geléen, før den helles over til avkjøling.
SvarSlettJeg har lurt fælt på hva som gjør at noen opplever at sukkeret smelter på figurene, jeg har selv aldri opplevd det, så jeg prøver å forhøre meg litt rundt for å prøve å finne ut av "mysteriet".. :-/
Maria :)
Jeg prøvde å lage disse, men sukkeret smeltet for meg også. Jeg hadde tilsatt ekstra gelatin, nesten dobbelt så mye. Det hjalp ikke. Jeg brukte amerikansk gelé, ikke Freia... Kanskje det har noe å gjøre med det. Jeg lurer på hva de andre som det ikke virket for brukte.
SvarSlettIsteden for å gi dem bort på valentinsdagen så lagde jeg hjertene uten sukker, tokk dem med til familiemiddag dagen før, og alle rullet dem i sukkeret selv og spiste med en gang. Det var suksess! Takk for idéen.
Godt at de likevel smakte bra :)
SvarSlettHar egentlig kommet fram til at de er søte nok uten sukkeret også, men de SER jo litt finere ut med, da :)
Jeg prøvde meg på disse i dag, og mine ble helt fine :)
SvarSlettLaget et innlegg om det her: http://kinesmobilblogg.blogspot.com/2011/11/hjemmelaget-godteri.html
Takk for fin oppskrift ;)
Så bra Kine, de ble jo kjempefine!! :)
SvarSlettSå utrolig fin blogg du har! :) Disse geléhjertene likte jeg veldig godt! De må prøves :D
SvarSlettJeg tenkte å gi disse i gave, men vet du hvor lenge de holder seg i en sånn pose?
Hei Lena, og takk for det:)
SvarSlettJeg hadde disse i en lufttett boks i kjøleskapet i flere uker uten at de smakte dårlig av den grunn, så disse har lang holdbarhet hvis de er pakket inn i plast :)
Maria
Jeg er på lavkarbo, og lager gele (som dessert) av fun light og gelantinpulver. Ca 1 l saftogvan + 2 dl vann/en pakke gelantinpulver blir supergodt. Hvor mye mindre væske vil du tro jeg skal bruke for å få sånne søte godterihjerter??
SvarSlett(hvor mye vann skal det _egentlig_ være i sånn freia gele f.eks?)
Heisann, i vanlige Freia gelepakker skal det være ca 4 dl vann. Jeg har ingen erfaring med fun light og gelélaging, så du får prøve deg litt fram..
SvarSlettLykke til :)
Maria
Skal prøve meg på gele hjerter i dag. Det jeg lurer på er hvordan og hvor lenge de kan oppbevares? Tenkte å gi bort i julegaver..
SvarSlettHeisann, disse kan fint oppbevares i et par mnd om de ligger i en luftett boks/pose på et kjølig sted.
SvarSlettMaria
Hei!tror du det funker om jeg har hjertene i cellofan knytta hardt sammen med tråd og så la det stå kaldt fram til jul?slet også med sukker som smeltet så nå er jeg spent på hvordan de vil se ut når familien pakker de opp til jul:) sissel
SvarSlettHei igjen Sissel, i en lukket cellofan er de lufttett, så det skulle gå bra :)
SvarSlettPrøvde å lage di, men sukkeret bare smeltet. Nåkren råd?
SvarSlettHei, jeg har fått kommentarer fra noen flere som opplevde at sukkeret "smeltet", jeg vet rett og slett ikke hva som kan være grunnen :-( Beklager, hvis jeg finner ut av det skal jeg selvsagt melde fra.
SvarSlettLa de lufttørke på et bakepapir i et par timer før du pakker de ned da smelter ikke sukkeret, bomma selv på d første gangen ��
SvarSlettTakk for godt tips, Trine Jeanette! :)
SvarSlett-Maria