tirsdag 22. mars 2011

Muffins med gulrot og squash (Carrot and zucchini muffins)

(Scroll for English)



Du syns kanskje det høres rart ut med squash i muffins, men samtidig så er liksom gulrot i muffins og kaker helt ok... Disse muffinsene er utrolig gode og saftige uten å være for søte. Du kan selvsagt gi dem et lag med glasur til festlige anledninger, men jeg synes ikke det er nødvendig her.
Hvis du vil ha litt «krønsj» så kan du ha i en håndfull hakkede valnøtter eller andre nøtter i røra, men siden minstemann her slutter å spise maten sin så fort han ser en nøtt, så droppet jeg dem denne gangen...
Men det jo en bonus: barna får i seg en liten dose grønnsaker, mens de selv bare syns de er heldige som får kake ;)

You may be put off by the sound of zucchini in a sweet muffin, but then don't forget about carrots and carrot cake... These muffins are incredibly good and moist, and not too sweet. You could of course ice them for a special occasion, but I don't think that's necessary here.
If you like the idea of some «crunch» you can add a handful of chopped walnuts or other nuts, but since my youngest stops eating as soon as he sees a nut, I chose to leave them out...
But there's a bonus: the kids get a little vegetable dose - and they think they're just lucky to have cake ;)



Du trenger:
(12 muffins)
2 egg
175 g lyst brunt sukker
¾ dl solsikkeolje
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1 dl yoghurt naturell
1 ts vaniljeekstrakt (eller 2 ts vaniljesukker)
200 g revet gulrot
100 g revet grønn squash

Sett ovnen på 170 C.
Gjør klar et muffinsbrett med 12 muffinsformer.
Ha egg, sukker og solsikkeolje i en bolle og visp til alt er godt blandet. (Du må gjerne bruke håndmixer eller kjøkkenmaskin, men i denne oppskriften kan du også like gjerne vispe for hånd.)
Ha i yoghurt og vanilje og rør/mix litt til.
Sikt over hvetemel, bakepulver og kanel, og rør/mix til alt er blandet.
Ha i revet gulrot og squash, rør det inn i røren.
Fordel i muffinsformene, og sett i ovnen ca 25-30 minutter; de skal få en gyldenbrun overflate.
La muffinsene få stå litt i brettet før du har de over på en rist til videre avkjøling.


You'll need:
(12 muffins)
2 egg
175 grams soft light brown sugar
75 ml sunflower oil
250 grams plain flour
2 tsp baking powder
1 tsp ground cinnamon
100 ml natural yoghurt
1 tsp vanilla extract
200 g carrots, grated
100 grams zucchini/courgette, grated

Preheat oven to 170 F/325 F.
Line a 12-hole muffin tray with paper cases.
Put the eggs, sugar and oil into a bowl and whisk until everything is well combined. (You can use an electric hand mixer or an electric mixer with a paddle attachment, but for this recipe you could just as well whisk by hand.)
Add the yoghurt and vanilla, whisk some more.
Sift in the flour, baking powder and cinnamon, mix until everything is combined.
Add the grated carrot and zucchini, give it a good stir.
Divide the mixture between the paper cases, bake in the oven for about 25-30 minutes until deep golden.
Leave the muffins to cool slightly in the tray before turning ot onto a wire rack to cool completely.




6 kommentarer:

  1. De så luftige og saftige ut, nam nam! Takk for at du deler så mange herlige oppskrifter med oss:)
    Klem på deg

    SvarSlett
  2. Tusen takk for kommentar som varmer :)
    Maria

    SvarSlett
  3. I think these count as a health food! Wink, wink!

    SvarSlett
  4. I like to think so too, Anna ;-)

    SvarSlett
  5. Spennende! Gulrotkake er deilig så, - ja, dette kan jeg tenke meg å prøve!

    SvarSlett
  6. Takk Hanne! Håper du prøver :)

    SvarSlett