Du trenger: (ca 20 boller) 6 dl melk, lunken 1 pk tørrgjør (bruk gjerne den som er beregnet for søte deiger) 100 g smør, smeltet og litt avkjølt 2 ss vaniljesukker 100 g sukker ca 800-900g hvetemel (pluss minus) ca 20 biter sjokolade
Løs opp gjæren i den lunkne melken. (Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok!) Ha så i smør, vaniljesukker og sukker, rør til alt er godt blandet. Ha i melet litt etter litt mens du rører/knar eller kjører maskinen med eltekrok, men spar litt til utbaking senere. Det gjør ikke noe om deigen er løs nå, det justerer du etter hevingen. Dekk over med et rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving ca 1-2 timer.
(forts. under)
You'll need: (about 20 buns) 600 ml milk, tepid 12 grams dried yeast 100 grams butter, melted and slightly cooled 2 tbsp vanilla sugar, or 2 tsp vanilla extract 100 grams sugar about 800-900 grams (give or take) plain flour about 20 squares chocolate
Dissolve the yeast in the tepid milk. (Use a freestanding electic mixer with a dough hook if you have one!) Then add the butter, vanilla sugar and regular sugar, stir until combined. Add the flour, little by little (while you stir/knead or use your machine with a dough hook) but save some flour for later. It doesn't matter if the dough is a little too wet at this point. Cover the bowl with a clean kitchen towel and set aside to prove for about 1-2 hours.
(cont. below) |
Mmm, boller er alltid godt, og litt sjokolade i gjør dem ikke mindre gode! Syns de ble veldig fine, selv om du ikke trillet dem, jeg ;)
SvarSlettTakk Jeanette :) Jeg har en kritisk gjeng her hjemme, og de sa ikke noe på formen ;)
SvarSlettMaria
Hjemmebakt er som regel best, men skal du noen gang til Kristiansand MÅ du teste sjokoladebollene på Drømmeplassen. De er enorme og har sikkert 4 sjokoladebiter i midten :-) Sykt gode!
SvarSlettAnne Cathrine :-)
Takk for tipset, Anne Cathrine! Jeg skal til Kr.sand i sommer :D
SvarSlett