Dette er en av mine favorittsalater, og nå passer den jo ekstra godt siden den har rikelig innslag av påskegult. Oppskriften er hentet fra Nigella Lawsons bok Smak av Sommer, og man får virkelig en smak av sommertid når man kan gafle nedpå denne salaten som er både god, sunn og vakker å se på :)
This is one of my favourite salads, and it's perfect for this time of year with the lovely Easter yellow here and there. The recipe is from Nigella Lawson's book Forever Summer, and you really get the summer feeling when you can wolf down this salad which is both good, healthy and beautiful to look at :)
Du trenger:
(2 personer)
1 moden mango, i terninger
1 vårløk, hakket
1 rød chili, frøene fjernet, finhakket
1-2 lime (etter smak)
1 kyllingbryst, kokt/stekt og skåret i biter
1 liten hjertesalat (eller 1/2 romanosalat), grovhakket eller revet i biter
1 stor håndfull frisk koriander, hakket
noen dråper sesamolje
Ha mangoterningene og eventell saft fra dem i en stor bolle, bland inn vårløk og chilli.
Press over limesaft (så mye eller så lite du vil), bland lett.
Ha i resten av ingrediensene; kyllingbiter, salat, koriander og sesamolje. Bland godt.
Server gjerne på et flatt fat i stedet for bollen, det er så vakre farger at det jo er dumt å "gjemme dem" i en dyp bolle.
You'll need:
(2 servings)
1 ripe mango, diced
1 spring onion, quite finely chopped
1-2 lime
1 cold, cooked chicken breast, cut into smaller pieces
1 small gem salad (or 1/2 romano salad), cut or torn into smaller pieces
1 large handful fresh coriander, chopped
a few drops sesame oil
Place the mango and its juices into a large bowl, mix in the chopped spring onion and chilli.
Squeeze the lime juice into the bowl (as much or as little as you like), stir to mix.
Add the rest of the ingredients; chicken pieces, salad, coriander and sesame oil. Toss gently.
Serve on a plate rather than a bowl, the colours are too beautiful to be "hidden".
Thanks for reminding me about this salad, I've always wanted to make it! It looks so yummy and healthy.
SvarSlettMaria
x
Maria - I make it regularly; it's so so fresh and good :)
SvarSlett