Jeg elsker Kaffe Mokka, så jeg forestilte meg at en cupcake i samme "gata" ville bli vellykket. Disse ble saftige og smakfulle, og glasuren ble supergod! Men pass på at du ikke gir denne til et barn som forventer å sette tennene i en sjokolademuffin, da blir de nok skuffet! Dette en en cupcake for de voksne.
Du
trenger:
(12
cupcakes)
1
3/4 dl (175 ml) melk
15 g
pulverkaffe-pulver
60 g
smør, romtemperert/mykt
200 g
sukker
180 g
hvetemel
2 ss
kakaopulver (bakekakao)
2 ts
bakepulver
2 egg
(medium)
Glasuren:
30 ml (2
ss) melk
10 g
pulverkaffe-pulver
120 g
smør, romtemperert/mykt
ca 400 g
melis
Mokkabønner,
eller annen sjokolade for å ha til pynt
Sett
ovnen på 180 C, og gjør klart et muffinsbrett med muffinsformer.
Varm opp
melken, du kan godt gjøre dette i microovnen, og rør inn kaffepulveret slik at
alt er oppløst.
Ha smør
og sukker i en bolle og pisk til det er lyst og luftig (bruk en håndmixer eller
kjøkkenmaskin).
Ha i
eggene, ett om gangen, og visp godt mellom hvert.
Sikt mel,
kakao og bakepulver over i en bolle, og bland det lett.
Ha
halvparten av melblandingen i røra og mix til det er blandet inn.
Deretter
ha i kaffemelken og mix litt til.
Til
slutt, ha i resten av melblandingen, og nå pisker du bare så mye som må til for
at alt skal være blandet, ikke mer. (Skrap ned fra sidene av bollen med en
slikkepott underveis for å få med alt.)
Fordel
røren i formene, og sett i ovnen i ca 20 minutter.
La kakene
få stå litt i formen etter at de er ferdige, deretter ha dem over på en
rist til avkjøling.
(Framgangsform
på glasuren følger lenger ned på siden.)
Glasuren:
Mix sammen smør og melis på lav hastighet, dette kan ta litt tid så anbefaler å bruke en håndmixer eller kjøkkenmaskin.
Ha i den varme kaffemelken og og skru opp hastigheten på mixeren. Dette bør mixes godt og lenge, jo lengre man mixer, jo luftigere blir glasuren. (Syns du den blir for tykk/tørr så ha i litt ekstra melk.)
Når kakene er helt avkjølte kan du ha på glasuren, enten med en kniv/spatula eller ved hjelp av en sprøytepose. Jeg brukte en Wilton 2D tipp for å lage en roselignende glasur.
Pynt med mokkabønner eller litt hakket sjokolade.
Så bar det rett over til kaffemaskinen; en espresso ved siden av ble heeelt riktig :)
so beautiful cupcakes!!!
SvarSlettCupcakes look so gorgeous and yummy!
SvarSlettMaria
x
Thank you Voisula and Maria :)
SvarSlettJeg blir lett revet med av dine cupcakes oppskrifter;) Fantastisk lekre!
SvarSlettTakk for koselig kommentar, Hanne :)
SvarSlettTakk for oppskrift! Denne var nydelig :)
SvarSlettlåter jättegott!
SvarSlettRK - bare hyggelig! Prøvde du oppskriften? :)
SvarSlettUlrika/Bakverk och Fikastunder - takk! :)
Å, disse så gode ut Maria :) Må prøves i løpet av påsken!
SvarSlettTakk, Karin! Hvis du lager dem i påsken kan du jo pynte med små sjokolade-påskeegg istedet for moccabønner :)
SvarSlettJa, Maria, fulgte den til punkt og prikke :) Nydelig!! God "voksen" smak.
SvarSlettDu har en flott blogg forresten. Mye godt :)
Ja disse fikk jeg ha i fred for barna ;)
SvarSlettTusen takk for hyggelig kommentar om bloggen :)
Vad mer kan jag säga än... vackert..
SvarSlett/Jens
http://lyxigmat.blogspot.com/
Takk så mye, Jens :-D
SvarSlettHei Maria!
SvarSlettDisse så bare helt fantastiske ut og jeg kan formelig smake de bare med å lese oppskriften!
AC:-)
AC - takk for hyggelig kommentar :-D
SvarSlettHar nettopp prøvespist en muffins-knallgode.( og mannen er enig)
SvarSlettDisse blir nok lagd flere ganger :) :) Siw
Siw - så bra at dere likte dem :D
SvarSlettDisse bakte jeg idag, og de ble helt fantastiske og falt i smak hos alle! takk for flott oppskrift ;)
SvarSlettSteph - det var kjempehyggelig å høre!
SvarSlettMaria