Du trenger: 1 stort egg 150 g sukker 125 g yoghurt naturell (1 lite beger) 2 ss melk 1 ts vaniljeekstrakt 50 g smeltet smør 250 g hvetemel 50 g kakaopulver (bakekakao) 1 ts bakepulver 100 g sjokolade med 70% kakaoinnhold, smeltet Fyll: 100 g smør, mykt 200 g melis 100 g (ca 1/2 glass) strawberry marshmallow fluff (fåes hos kakeboksen.no) Alternativer: 1) bruk vanlig hvit marshmallow fluff, med noen dråper jordbæressens, eller 2) lag en vanlig smørkrem med moste jordbær rørt inn, men det kan være at du trenger litt ekstra melis for å få fyllet "fast" nok.) You'll need: 1 large egg 150 grams sugar 125 grams natural yoghurt 2 tbsp milk 1 tsp vanilla extract 50 grams butter, melted 250 grams plain flour 50 grams cocoa powder 1 tsp baking powder 100 grams dark chocolate 70% cocoa solids, melted Filling: 100 grams butter, soft 200 grams icing sugar 100 grams strawberry marshmallow fluff Alternatives: 1) use regular marshmallow fluff and add a few drops strawberry essence, or 2) you could make a traditional buttercream with some strawberry puré mixed in, you may need extra icing sugar to make it firm enough.) |
Sprøyt fyllet (eller bre det utover med en kniv) på halvparten av whoopies'ene: Pipe (or spread) the filling onto half of the whoopies: |
Sett en whoopie uten fyll oppå, og klem forsiktig sammen: Sandwich another sponge on top: |
Så trenger jeg ikke skrive mer... ;-) No need to write more here.... ;-) |
P.S: Sikkel og tastatur er ingen heldig kombinasjon... P.S: Drool and keyboard - not a very fortunate combination... |
Ser deilig ut. Kan jeg spørre hvor du har handlet marshmallow fluff? Jeg har nemlig sett etter det et utall steder nå, og det gikk jo rykter om at det skulle komme i coop sine butikker, men har enda ikke funnet noe... :-)
SvarSlettHei, jeg hamstrer når jeg er i Sverige, der har de det i vanlige dagligvarebutikker. Men har også sett det på Ica, Eurospar og enkelte Coop Obs. Finnes også på www.kakeboksen.no, de har både vanilje og jordbær.
SvarSlettMaria :)
Maria, they look so professional! :-))
SvarSlettSå helt fantastisk ut! <3
SvarSlettThank you! :)
SvarSlettSLURP!!!
SvarSlettHvordan kan du se så slank og bra ut med alt dette deilige du lager som kan puttes i munnen????????
:-)
Ha ha Gro Anita, har gått opp noen kilo siden jeg startet bloggen.. :-/ Hvis det blir for mye baking og søtsaker hjemme så tar jeg det med til Bymisjonen nede i byen, det er så koselig å se hvor glade de blir for å se en hjemmebakt kake :)
SvarSlettåh=) ser kjempe godt ut=) er innom bloggen din ganske ofte når søtsuge et på ett høyt nivå:P hehe
SvarSlettmen du, min kjære har matallergi. har du ett tips på hva jeg kan bruka isedenfor egg?=)
hilsen camilla fra rosenes by:)
Hei Camilla! Takk for kjempekoselig kommentar :)
SvarSlettEr usikker på om man kan erstatte eggene i denne oppskriften, det har jeg ikke prøvd... Om det er noen andre som vet eller har prøvd, så håper jeg de melder fra her :)
Maria
tusen takk for svar=)
SvarSlettkan hende jeg kan bruke egge erstatning? får vel utforske litt trur jeg;) hehe skal si fra når jeg har prøvd det ut;) hehe skal bli spennende=)
hilsen camilla
Lykke til med utforskningen Camilla, håper du finner ut av det :)
SvarSlettMaria
Jeg erstatta egge med egge erstatning=) funka fjell det=) og dæven døtte å godt;) veldig mektig men apselutt vært det;) detta var digg=) blei luftig og fin hele "kaka" =) takk for en ny oppskrift i min bok;)
SvarSlettstor klem camilla=)
Takk Camilla, da vet jeg det om flere skulle spørre om eggeerstatning! :)
SvarSlettTakk for svar! Tenkte meg du kanskje hadde vært en tur utenlands ja. Men da vet jeg jo at det finnes på kakeboksen, den tanken hadde ikke slått meg engang. Helt topp :-)
SvarSlett