Nordmenn spiser generelt sett ofte pannekaker, men det går jo an å ta annen vri innimellom for å variere litt. Galettes Bretonnes har sin opprinnelse fra Bretagne i nord/vest Frankrike, og er hovedsaklig laget på bokhvete. De fylles med alt fra ost og skinke, egg, soppstuing, sjømat, crème fraîche og røkt laks, bare for å nevne noe, så her er det bare å velge det du liker best. Denne oppskriften er en "light" versjon, siden galettes Bretonnes som oftest skal ha smør i røra, men etter å ha spist disse ser jeg ingen grunn til å tilsette smør ved neste galette-anledning. Oppskriften jeg brukte som utgangspunkt fant jeg i en fabelaktig bok som heter "The Skinny French Kitchen", en nyttig bok for dem som vil nyte franske klassikere uten å måtte gå opp en klesstørrelse eller tre. Det er en kjensgjerning at franskmennene bruker mye smør og fløte i matlagingen sin, og for de parisiske damene som klarer å spise bare et par munnfuller så funker jo det fint, men for meg som helst vil ha en real porsjon så kan jeg ikke overdrive ingrediensene altfor mye. Jeg er en stor fan av fransk mat, så jeg kommer til å prøve meg på flere av oppskriftene fra nevnte bok. Neste innlegg blir lavkalori-varianten av sjokoladesufflé - den var helt av en annen verden! Norwegians eat a lot of pancakes, and therefore we should be better at trying other variations. The galette Bretonne originates from Brittany in the north/west of France and is mainly made from buckwheat. You could fill these "pancakes" with cheese and ham, egg, mushrooms, seafood, crème fraîche and smoked salmon, just to mention a few, so feel free to use whatever you like best. Since galettes should have butter in the batter, this recipe is a "light" version where there is no butter at all. And after eating these I see no reason to add butter next time, either. I used Harry Eastwood's recipe in "The Skinny French Kitchen", a useful book for those of us who love French classics but who would like to avoid too many extra pounds. The French cuisine is known for their extended use of cream and butter, and the Parisian ladies are known for the ability to restrain themselves just to have a few bites. But for me, who likes a decent portion, that doesn't work out too well. I'm a big fan of French food, and I'll probably try out several of the recipes in the book mentioned above. The next post will be the low calorie chocolate soufflé - it's simply divine! |
Bon appétit! |
Jeg har samme bok, den er veldig fin. Har forsatt ikke prøvd å lage noe fra den da :-)
SvarSlettLook's 'naughty' enough for me too tempting;) I really like a recipe that is healthy without any effort:) Oh, and Maria, I so agree. Portion control is still my biggest issue {Sigh} so it's got to be more about what's IN the recipe for me.
SvarSlettEva - ja den er utrolig fin, og nydelige bilder som vekker reiselysten :)
SvarSlettCoby - I remember we discussed this in the "old days", how we both had portion control issues..;) This book is great, though, all recipes tested so far have been wonderful and full of flavour! :D
Disse ser nydelige ut! :) Jeg lurer på om det er mulig å bruke annen type mel enn bokhvete i disse pannekakene? Er mandelmel OK for eksempel? Vet at konsistensen er litt annerledes, men...
SvarSlettHei Iselin, og takk!
SvarSlettJeg har ikke prøvd med noen annen type mel, men det er jo bare en måte å finne det ut på.. :) Gi gjerne tilbakemelding om du prøver!
Maria
Hei.
SvarSlettJeg forsøkte å lage galettes, men sleit veldig med å få de til å henge sammen. Måtte tilslutt tilsette ekstra egg, hvetemel og fiberhusk.
Noen tips til neste gang?
Hei Ragnhild, jeg har ikke hatt problemer med det hittil, men jeg ville i såfall foreslå at du har i et ekstra egg (som du jo hadde) og et par spiseskjeer ekstra med hvetemel. Håper de holder seg bedre sammen neste gang! :)
SvarSlett