mandag 17. oktober 2011

Kandiserte epler
(Toffee apples)


Den norske eplesesongen er i gang, og dessverre er den ganske kort så det er bare å benytte seg av friske, kortreiste epler så lenge de varer :-)
Mange foretrekker å rulle de kandiserte eplene i hakkede nøtter eller kokos, gjør gjerne det om du vil.
Ellers bør jeg nevne at det kan være lurt å pusse tennene etter å ha kost deg med disse.. dette er ikke akkurat tannlegens drøm ;-) Men visst er de vakre å se på, dessuten blir de fine smågaver om man pakker dem inn i cellofan og knyter på en fin sløyfe. Doble oppskriften om du vil ha flere :-)




Apple season is here - make use of it while it lasts :-)
Some people like to roll the toffee apples in chopped nuts or desiccated coconut, your choice.
I would also like to add that it may be wise to brush your teeth after eating these...They're not the dentists' dream ;-) But the glazed apples are so beautiful to look at and they make lovely little gifts, just wrap in cellophane and decorate with a cute ribbon. The recipe can be doubled if you like.


Du trenger:
(4 epler)
200 g sukker
1/2 dl vann
1/2 ts eddik
2 ss lys sirup
4 små epler
et sukkertermometer
4 trepinner el.l.

Hvis du av en eller annen grunn bruker importerte epler: hell kokende vann over eplene og tørk dem godt. Dette gjør man for å fjerne vokslaget på eplene, og for å få karamellen til å sitte på. Hvis du bruker norske/uvoksede epler kan du hoppe over dette, og bruke eplene som der er.
Stikk inn en pinne der hvor stilken er.
Varm opp sukker og vann i en liten kasserolle til sukkeret er løst opp.
Ha i eddik og sirup og kok til sukkertermometeret viser 150 C. (Du kan evt. teste temperaturen ved å dyppe en pinne i sirupen, deretter holde den under kaldt vann. Dersom den stivner og blir hard er den ferdig.)
Hold i pinnene og dypp og vri eplene nedi sukkersirupen til de er helt dekket, og la overflødig renne av før du setter dem på et brett med bakepapir. (Blir det for tykt lag blir de håpløse å spise etterpå..)
La eplene stå på brettet til karamellen er blitt hard.


You'll need:(4 apples)
200 grams sugar
50 ml water
1/2 tsp vinegar
2 tbsp golden syrup
4 small apples
a sugar thermometer
4 skewers, lollipop sticks or similar 

If you're using imported apples for some reason: pour over boiling water, drain and dry well. You do this to get rid of the waxy coating, and to make the toffee stick to the apple. If using local/wax free apples, just skip this step.
Push lolly sticks (or other sticks available) into the stalk ends.
Dissolve the sugar with the 50 ml water in a small pan.
Add vinegar and syrup, then boil to 140 C, using the sugar thermometer.
Dip and twist the apples in the toffee until completely covered, allowing excess to drip off. (If the layer of toffee gets too thick you'll have trouble eating them afterwards..)
Place onto a tray lined with baking paper.

Leave to set completely.











5 kommentarer:

  1. Hei Maria
    Det ser vanvittig godt og fristende ut og veldig proft!
    Du, jeg linker til bloggen din i innelgget mitt i dag, siden det handlet om søtt og salt i kombinasjon i matveien. Da passet det så bra å nevne denne flotte bloggen.
    Håper forklet er dukket opp i dag!
    Ha en glad dag!
    Klem fra Kaspara

    SvarSlett
  2. Kaspara - takk for det! Har vært borte i hele dag, men nå skal jeg sjekke posten :-D

    Fie - helt korrekt ;-)

    SvarSlett
  3. Hei :) Hvor lenge tror du sånne epler kan holde? Hvis man skal gi i gave til noen :) Kjempe fin blogg.

    SvarSlett
  4. Tja... er jammen ikke sikker. Kanskje 4-5 dager vil jeg tro, uten at jeg har erfaring..
    Beklager at jeg ikke kan gi deg noe bedre svar :-S
    Maria

    SvarSlett