I dag må jeg begynne med en advarsel: hvis du har for vane å ikke klare å stoppe når du spise salte nøtter som snacks - lukk denne siden og glem at du klikket deg inn her. Disse er helt umulig å bare ta noen av, så er det sagt. For min del er det for sent uansett, jeg kan oppskriften utenat. Første gang jeg laget disse hadde jeg nettopp "oppdaget" Nigella Lawson, det var vel i år 2002 eller deromkring. Jeg hadde vunnet en fotokonkurranse (om mat, selvsagt) på NRK sine nettsider og premien var boken Nigellas Fristelser. Det var begynnelsen på en beundring for denne dama som er holdt ved like siden da. Her fant jeg også oppskriften på disse nøttene, som har blitt servert i baren på restauranten Union Square Café i New York. Siden den gang har jeg også vært så heldig å spise på denne restauranten flere ganger, men det er en annen historie. Fram med drink-mixeren og servér varme, avhengighetsdannende nøtter :-D God helg! I have to start this post with a warning: if you love salty nut nibbles and can't stop eating them - close this window and forget that you stopped by today. It's impossible just to have a few of these. For me it's too late anyway, I know the recipe by heart. This is one of the first Nigella Lawson related recipes I tried, around 2002 or so. I had just won Nigella Bites in a photo competition (for viewers of the tv channel nrk), and this marked the start of a life long admiration for this woman. I found this recipe in there, and these nuts are served at the bar in the Union Square Café in New York. Since then I have been lucky to visit the restaurant a few times, and I wasn't disappointed. Now bring out your drink mixing equipment and serve these addictive nuts to go with your drinks this weekend :-D Du trenger: 500 g nøtteblanding (helst usaltet), f.eks peanøtter, cashewnøtter, paranøtter, hasselnøtter, valnøtter og mandler (bruk de du liker best) 2 ss nokså finhakket frisk rosmarin (ikke stilk) 1/2 ts cayennepepper 2 ts mørkt brunt sukker 2 ts Maldonsalt (eller annen type flaksalt) 1 ss smør, smeltet Sett ovnen på 180 C. Bland nøttene og ha dem utover er stekebrett. Rist dem i ovnen til de blir gjennomvarme og litt mørkere, ca 8-10 minutter. Bland rosmarin, cayennepepper, brunt sukker, salt og smeltet smør i en bolle. Vend de ristede nøttene godt i kryddersmøret og servér dem når de fortsatt er varme. You'll need: 500 grams mixed nuts (preferably unsalted), such as peanuts, cashews, Brazil nuts, hazelnuts, walnuts and almonds (use your favourites) 2 tbsp chopped fresh rosemary (no stalks) 1/2 tsp cayenne pepper 2 tsp dark brown sugar 2 tsp Maldon salt (or similar) 1 tbsp butter, melted Preheat oven to 180 C: Mix the nuts and spread onto a baking tray. Toast in the oven until warmed through and golden, about 8-10 minutes. In a bowl, mix the rosemary, cayenne pepper, sugar, salt and melted butter. Toss to coat, and serve warm. |
Hej, älskar nötter! det ser väldigt gott ut. Fin blogg du..:-)
SvarSlettHimmel og hav det så godt ut :-D Klarte ikke å lukke siden...og dette er en oppskrift jeg kommer til å huske!!!!
SvarSlettMilde måne - høres fantastisk godt ut. Og for meg som ikke har spist kjøpesnop siden oktober 2010 - ikke så mye som en singel peanøtt rett fra posen - er det alltid kjekt med oppskrifter på hjemmelagde varianter (ikke fordi jeg tror de er sunnere, men fordi jeg vet at de dukker opp så mye, mye sjeldnere).
SvarSlettDenne bare MÅ jeg teste.
Takk for at du deler, og god helg!
Pludrehanneklem
Tant Gul - takk for det!
SvarSlettJanicke - det er bare helt himmelsk :-p
Hanne - håper du prøver, det er så godt at det er vanskelig å beskrive..
De är goda...
SvarSlettKanel och vanilj - du har så rätt! ;)
SvarSlettHar ikke hatt tid til å teste disse enda, men nå MÅ jeg. Alle rundt meg nufser jo i seg alt mulig kjøpegodt...
SvarSlettSmaker de også godt kalde?
Vurderer å lage en porsjon og putte på glass, men hvis de kun er gode mens de er nylaget bør jeg kanskje heller ha tørr nøtteblanding stående, som er klar til å ristes i ovnen?
Fortsatt god jul!
Pludrehanneklem
Hanne - de er gode kalde også, men aller best når de fortsatt er litt varme. Du kan eventuelt varme dem litt opp på nytt, på lav varme i ovnen eller i en stekepanne :-)
SvarSlettMaria