Malt lammekjøtt gir en kjempesaftig burger, og den salte fetaost-toppingen gjør dette til en herlig smaksopplevelse! Får du ikke tak i lammekjøttdeig kan du gjøre en av to ting: 1) kjøp godt lammekjøtt og mal det selv, men husk at du må ha med litt fett for å få burgeren saftig, eller 2) bruk vanlig kjøttdeig, men bruker du den magreste varianten kan det bli tørt. Er du i det sommerlige hjørnet er dette en fin anledning til å avdekke grillen for sesongen :) Lamb mince makes a juicy burger, and the salty feta cheese topping transforms this meal to a tastebud festival! If you can't get lamb mince, do one of the following: 1) buy some good lamb meat and mince it yourself, just remember to include som fat to make it nice and juicy, or 2) use beef mince, but don't use the very lean type or it'll end up dry. If you're feeling summery I don't see any reason why you shouldn't bring out the grill :) Du trenger: (4 burgere) 400 g lammekjøttdeig 1 liten rødløk, raspet eller finhakket liten håndfull bladpersille, hakket noen mynteblader, hakket salt og pepper 200 g fetaost 1-2 kokte eller ovnsbakte rødbeter (de framgangsmåte HER, eller kjøp de vakuumpakkede i grønnsaksdisken), finhakket 4 rundstykker, chiabatta'er eller hamburgerbrød noe grønt som tilbehør, f.eks ruccola, feltsalat eller spinatblader Bland sammen kjøttdeig, rødløk, urter i en bolle og krydre med salt og pepper. Del blandingen opp i 4 og form 4 burgere. Stek burgerne i stekepanne med litt olje eller på grillen, ca 5-6 minutter på hver side. I mellomtiden smuldrer du opp fetaosten i en liten bolle, bland inn den finhakkede rødbeten. Varm opp rundstykker. Fordel litt grønt og de stekte burgerne på hver sin rundstykke-bunn, topp med så mye feta/rødbete-blanding du vil. Jafs! You'll need: (4 burgers) 400 grams lamb mince 1 small red onion, grated or finely chopped small handful parsley, chopped few leaves fresh mint, chopped salt and pepper 200 grams feta cheese 1-2 cooked beetroot, finely chopped 4 bread rolls, chiabattas or burger buns Salad leaves (such as rocket, cress or spinach), to serve Mix the lamb, grated/finely chopped onion and herbs in a bowl with some seasoning. Divide the mixture into 4 and shape into burgers. Cook the burgers in an oiled frying pan or on the grill, about 5-6 minutes on each side. Meanwhile, crumble the feta cheese into a small bowl and mix with the chopped beetroot. Warm the bread rolls, if you like. Fill the rolls with some salad, a burger and as much of the feta/beetroot mixture as you like. Dig in! |
lørdag 17. mars 2012
Lammeburger med fetatopping
(Lamb burger with feta topping)
Høres veldig godt ut! Elsker kombinasjonen av mynte og fetaost. Nam!
SvarSlettHelt enig, mynte og fetaost er en fabelaktig kombinasjon! :P
SvarSlettDet var veldig, veldig hyggelig, Magne!!
SvarSlettTakk :D
Dette ser supergodt ut. jeg bruker også ofte lammekjøttdeig. Ikke alltid like lett å få tak i.
SvarSlettHei, nei dessverre er det ikke alltid like enkelt å få tak i lammekjøttdeig. Men når jeg kommer over det så tar jeg med litt ekstra til fryseren :-)
SvarSlettHa en fin helg :-)
Den ser god ut, du får min stemme! :)
SvarSlettTusen takk for det, Gry! :D
SvarSlett