Du trenger: (3-4 personer) 1/2 løk, grovhakket 1 hvitløksfedd, hakket tommelstor bit fersk ingefær, skrellet og skåret i biter 1 ss sukker 1 ss lime juice 1 ss Thai fish sauce 1 ss solsikkeolje eller annen veg. olje 1/2 ts gurkemeie 1 svinefilet, ca 500g Grønnsakene: 1 1/2 ss sukker 3 ss riseddik 1 gulrot, skrellet 1/2 squash 1/2 agurk noen mynteblader og/eller korianderblader
Ha løk, hvitløk, ingefær, sukker, lime juice, Thai fish sauce, olje og gurkemeie i en food processor. Kjør på til du har en slags pasta/tykk masse. Ha dette i en skål sammen med svinefilet'en, sørg for at den er dekket av marinade, dekk så til skålen og sett kaldt i minimum 3 timer, gjerne over natten. For å lage grønnsakene: Ha sukker og eddik i en liten kjele, varm til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl. Bruk en potetskreller, et juliennejern eller et rivjern og lag tynne strimler av gulrot, squash og agurk. (Du kan også skjære dem i tynne strimler med kniv, eller bruk strimlefunksjonen på en food processor eller mandolin.) Ha de strimlede grønnsakene i en bolle sammen med eddikblandingen og 1/2 ts salt. Bland godt og la dette stå ca 20 min. Fyr opp grillen eller varm en stekepanne, ta svinefilet'en ut av marinaden og stek i ca 20-25 minutter eller til den er gjennomstekt. Snu den litt underveis og bre utover litt av marinaden hist og her. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i tykke skiver. La de strimlede grønnsakene renne av, garnér med mynte/koriander og servér sammen med kjøttet.
(Serveringsforslag: jeg tok marinaden over i en liten kjele og lot dette koke en stund, så ble det en nydelig "saus". I tillegg hadde vi små nypoteter som jeg bakte i ovnen, dvs. et par håndfuller småpoteter ble pakket inn i folie sammen med litt smør og litt olivenolje, pluss litt rød chilli, og stekt i ovnen på 200 C i ca 40 min. Potetpakkene kan også legges på grillen.)
You'll need:
(3-4 servings) 1/2 onion, roughly chopped 1 garlic cloves, chopped thumb sized piece of fresh ginger, peeled and chopped 1 tbsp sugar 1 tbsp lime juice 1 tbsp Thai fish sauce 1 tbsp sunflower oil (or other veg. oil) 1/2 tsp turmeric 1 pork fillet, approx. 500 g The vegetables: 1 1/2 tbsp sugar 3 tbsp rice vinegar 1 carrot, peeled 1/2 squash 1/2 cucumber few mint leaves and/or coriander leaves
Put the onion, garlic, sugar, lime juice, Thai fish sauce, oil and turmeric into a food processor, whizz until it makes a thick paste. Pour into a dish, add the pork fillet and coat well. Cover and leave to marinate in the fridge for a minimum of 3 hours, preferably over night. For the vegetables: Spoon the sugar and vinegar into a small pan and gently heat until the sugar dissolves. Leave to cool. Use a shredder, vegetable peeler or julienne cutter to make ribbons out of the carrot, courgette and cucumber, then transfer to a bowl with the cooled vinegar and 1/2 tsp salt. Stir and leave for about 20 minutes. Heat the grill or a frying pan, remove the pork from the marinade and cook over a medium heat for about 20-25 minutes, or until cooked. Turn regularly during cooking, brushing with the reserved marinade. Leave to rest for 10 minutes, then slice thickly. Drain the vinegar off the vegetables, garnish with herbs and serve with the pork fillets. |
Det ser kjempegodt og sunt ut!
SvarSlettGod sommer til deg! :)
Takk for det, Gry! God sommer ønskes deg også :-)
SvarSlettMaria