Du trenger: 6 dl lunkent vann 1 pose tørrgjær (ca 14 g) 1 1/2 ts salt 4 ss yoghurt naturell 4 ss olivenolje ca 900g-1 kg hvetemel Til glaseringen: 1 egg 1 ts vann 1 ts yoghurt naturell Nigellafrø (fåes i innvandrerforretninger under navnet Kalonji/Black onion seed, eller bruk svarte sesamfrø, som kan fåes f.eks HER) Ha vann, gjær og salt i en stor bolle og rør til gjæren har løst seg opp. Rør inn yoghurt og olivenolje, tilsett deretter hvetemelet (men ikke alt om gangen, det er ikke sikkert du trenger alt) til deigen kommer sammen. Kna (eller bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok) i minst 5 minutter, deigen skal være smidig og elastisk. Dekk til bollen med litt plastfolie og sett til heving i ca en time, eller til deigen er blitt dobbelt så stor. Sett ovnen på 220 C. "Slå" luften ut av deigen og del den opp i 12 ca like store biter. Form disse til en eggelignende form og kjevle dem ut slik at du får en flat, ganske lang oval leiv. Legg dem så på bakepapirkledde stekebrett (du trenger nok 3), legg rene kjøkkenhåndklær over og la dem etterheve i ca 15 minutter til de puffer seg opp litt igjen. (forts. under) You'll need: 600 ml tepid water 2 sachets (approx 14 grams) dried yeast 1 1/2 tsp salt 4 tbsp natural yoghurt 4 tbsp olive oil approx. 900g-1 kg plain flour For the glaze: 1 egg 1 tsp water 1 tsp natural yoghurt Nigella seeds (Kalonji/Black onion seeds) Pour the water into a large bowl, add the yeast and salt, stir until the yeast has dissolved. Stir in the yoghurt and olive oil, then add the flour (not all at once, you may not need it all) until the dough is firm, but still soft. Knead (or use a mixer and dough hook) for at least 5 minutes, you want a smooth and elastic dough. Cover the bowl with cling film and leave to rise until doubled in size, about an hour. Preheat the oven to 220 C. Punch the dough down, then divide into 12 more or less equally sized pieces. Form each of these into an egg-shape and roll them out to make a flat, elongated oval. Place on baking sheets lined with baking paper (you'll probably need 3), cover with tea towels and leave to prove for about 15 minutes, until puffy. (cont. below) |
Inspirasjonen er hentet fra "min" kjære Nigella og boken "How to be a Domestic Goddess"! (NB: både mengdene og framgansmåten er endret her). Thanks to "my" beloved Nigella and her book How to be a Domestic Goddess for the inspiration! (NB: both the amounts and the instructions are slightly altered). |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar