Du trenger: (4 porsjoner) olivenolje 100 g chorizo, i biter eller skiver 1 løk, finhakket 1 paprika, i biter 1-2 hvitløksfedd, finhakket en klype chilliflak (kan kjøpes f.eks her) en klype safran 375 g paellaris (kan kjøpes f.eks her) ca 1 liter kylling- eller grønnsakskraft en håndfull erter (frosne går bra) 2 tomater, i biter 150 g reker, pillede bladpersille, hakket noen sitronbåter, til servering Varm opp litt olivenolje i en lav kasserolle eller stekepanne med lokk. (Har du en paella-panne bruker du selvsagt den...) Ha i chorizo og løk, stek på middels varme i 5-10 minutter. Tilsett paprika, hvitløk, chilli, safran og ris, rør til alt er godt blandet. Tøm over kraften, kok opp og skru ned varmen. Sett på lokk og la dette småkoke i ca 20 minutter, eller til risen er kokt, men fortsatt gir litt tyggemotstand. Mot slutten av koketiden har du i erter, tomatbiter og reker, disse skal bare varmes opp. Dryss over litt hakket bladpersille, servér med sitronbåter til å klemme over. You'll need: (serves 4) olive oil 100 g chorizo, chopped or sliced 1 onion, finely chopped 1 pepper, diced 1-2 garlic clove, finely chopped pinch chilli flakes pinch saffron threads 375 g paella rice about 1 litre chicken or vegetable stock handful green peas (frozen is fine) 2 tomatoes, diced 150 g shrimp flat leaf parsley, chopped lemon wedges, to serve Heat some oil in a pan with a lid, if you have one of those paella pans you'll use that of course. Add the chorizo and onion, fry on medium heat for about 5-10 minutes. Add the pepper, garlic, chilli, saffron and rice, stir until everything is combined. Pour in the stock, bring to the boil. Turn down the heat and leave (lid on) for about 20 minutes, or until the rice is cooked but still a little "al dente". Towards the end of the cooking time, add the peas, tomatoes and shrimp. Sprinkle over some chopped parsley and serve with lemon wedges on the side. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar