mandag 6. august 2012

Paella med reker og chorizo
(Shrimp and chorizo paella)

Så langt kan det se ut til at sommeren 2012 blir den våteste på mange år. Da er det bare å ta følgene av været og få fram sola på kjøkkenet istedet! Denne paellaen gjør susen, både når det gjelder farger, smaker og assosiasjoner, som for meg er Middelhavet og de omkringliggende land...*sukk*


It seems like summer 2012 will be the rainiest summer in years. -In Norway, that is. Conclusion: we have to bring out the sun in our kitchens instead. This paella does the trick, both when it comes to colours, flavours and associations - which are, for me, Mediterranean climates...

Du trenger:
(4 porsjoner)
olivenolje
100 g chorizo, i biter eller skiver
1 løk, finhakket
1 paprika, i biter
1-2 hvitløksfedd, finhakket
en klype chilliflak (kan kjøpes f.eks her)
en klype safran
375 g paellaris (kan kjøpes f.eks her)
ca 1 liter kylling- eller grønnsakskraft
en håndfull erter (frosne går bra)
2 tomater, i biter
150 g reker, pillede
bladpersille, hakket
noen sitronbåter, til servering


Varm opp litt olivenolje i en lav kasserolle eller stekepanne med lokk. (Har du en paella-panne bruker du selvsagt den...) Ha i chorizo og løk, stek på middels varme i 5-10 minutter. Tilsett paprika, hvitløk, chilli, safran og ris, rør til alt er godt blandet. Tøm over kraften, kok opp og skru ned varmen. Sett på lokk og la dette småkoke i ca 20 minutter, eller til risen er kokt, men fortsatt gir litt tyggemotstand. Mot slutten av koketiden har du i erter, tomatbiter og reker, disse skal bare varmes opp.
Dryss over litt hakket bladpersille, servér med sitronbåter til å klemme over.




You'll need:
(serves 4)
olive oil
100 g chorizo, chopped or sliced
1 onion, finely chopped
1 pepper, diced
1-2 garlic clove, finely chopped
pinch chilli flakes
pinch saffron threads
375 g paella rice
about 1 litre chicken or vegetable stock
handful green peas (frozen is fine)
2 tomatoes, diced
150 g shrimp
flat leaf parsley, chopped
lemon wedges, to serve


Heat some oil in a pan with a lid, if you have one of those paella pans you'll use that of course. Add the chorizo and onion, fry on medium heat for about 5-10 minutes. Add the pepper, garlic, chilli, saffron and rice, stir until everything is combined. Pour in the stock, bring to the boil. Turn down the heat and leave (lid on) for about 20 minutes, or until the rice is cooked but still a little "al dente". Towards the end of the cooking time, add the peas, tomatoes and shrimp.
Sprinkle over some chopped parsley and serve with lemon wedges on the side.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar