Du trenger: (ca 12 muffins)
3 egg
200 g sukker
5 dl melk
1 1/2 dl solsikkeolje
1 ts vaniljeekstrakt
300 g hvetemel
1/2 ts salt
2 ts natron
150 g sammalt hvete, fin
25 g kruskakli eller knuste bran flakes
evt. gresskarkjerner
Gjør klar det antall muffinsformer eller andre papirformer som du trenger (max 12-14 stk). (De firkantede på bildet kjøpte jeg hos Åhlens.)
Visp egg og sukker sammen i en bolle, tilsett melk, olje og vaniljeekstrakt og bland godt.
Sikt inn hvetemel, salt, natron og fin sammalt hvete. Ha deretter i kli eller knuste bran flakes og rør alt til det er blandet, men ikke rør mer enn nødvendig.
Da er røren ferdig. Dekk bollen til med plast og sett den i kjøleskapet om du ikke skal bruke den med en gang, eller fordel røre i formene (ca 2/3 opp kanten). Stekes i ovnen på 180 C i ca 18-20 minutter. Avkjøles på rist.
Variasjon: tilsett i røra f.eks et par håndfuller gresskarfrø (som jeg gjorde her), grovhakkede nøtter og/eller små eplebiter. Eller hvorfor ikke blåbær eller jordbær i biter? (Men husk at du må vente til du skal steke muffinsene dersom du skal bruke fersk frukt eller bær.)
Enjoy!
(NB: hvis du lar røra stå i kjøleskapet noen dager kan det trenges å få rørt inn en skvett melk før steking, den blir endel fastere hvis den blir stående.) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar