Du trenger: 150 g hvetemel 200 g fin sammalt hvete 1 3/4 dl lunkent vann 1 pose tørrgjær 75 g sukker + 1 ss ca 300 g røde druer uten stein ca 100 g valnøtter, grovhakket bladene fra et par stilker rosmarin, hakket
Ha gjær og vann i en bolle, rør til gjæren er løst opp. Bland inn sukker og meltypene, kna deigen litt på kjøkkenbenken til den blir smidig og elastisk, ca 5-10 min, eller bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok til dette. (Det kan være at du trenger litt mer mel eller litt mer vann.) Ha deigen tilbake i bollen og dekk til med plastfolie, sett den på et lunt sted til den har blitt dobbelt så stor (ca 45 min). Sett ovnen på 175 C. Ha deigen ut på kjøkkenbenken igjen og kna litt igjen, så deler du den i to like deler. Trykk begge delene ned med håndflatene slik at du får to nokså flate leiver, og legg den ene på et smurt bakebrett (eller bruk et ark med bakepapir). Bland sammen druer, valnøtter og rosmarin og ha halvparten av denne blandingen på den flate deigen. Legg den andre delen over og klem sammen kantene: |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar