fredag 2. november 2012

Valnøttbrød med røde druer og rosmarin

Her kommer oppskriften på et herlig brød som er perfekt å servere til ostefatet i helgen! Det kan være et litt sprekere alternativ til de tørre kjeksene, både hva gjelder saftighet og smak. Skjær det i skiver eller biter og nyt med din(e) favorittost(er) :)
God helg!

Du trenger:
150 g hvetemel
200 g fin sammalt hvete
1 3/4 dl lunkent vann
1 pose tørrgjær
75 g sukker + 1 ss
ca 300 g røde druer uten stein
ca 100 g valnøtter, grovhakket
bladene fra et par stilker rosmarin, hakket

Ha gjær og vann i en bolle, rør til gjæren er løst opp. Bland inn sukker og meltypene, kna deigen litt på kjøkkenbenken til den blir smidig og elastisk, ca 5-10 min, eller bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok til dette. (Det kan være at du trenger litt mer mel eller litt mer vann.)
Ha deigen tilbake i bollen og dekk til med plastfolie, sett den på et lunt sted til den har blitt dobbelt så stor (ca 45 min).
Sett ovnen på 175 C.
Ha deigen ut på kjøkkenbenken igjen og kna litt igjen, så deler du den i to like deler.
Trykk begge delene ned med håndflatene slik at du får to nokså flate leiver, og legg den ene på et smurt bakebrett (eller bruk et ark med bakepapir).
Bland sammen druer, valnøtter og rosmarin og ha halvparten av denne blandingen på den flate deigen.
Legg den andre delen over og klem sammen kantene:

Pensle med litt olje, så legger du resten av drueblandigen på toppen. Dryss over 1 ss sukker, og hvis du vil kan du stikke inn noen kortere biter rosmarinstilker her og der, det ser jo litt fint ut.
Sett brettet med brødet på et lunt sted og la det heves i minst en halvtime.
Stekes så midt i ovnen i 40-50 minutter til det har fått god farge rundt kantene.
Dryss over litt flaksalt før servering om du vil.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar