fredag 15. mars 2013

Vår-risotto


Det er ikke akkurat mye som minner om vår når jeg står opp til minus 13 grader, fjerde dagen på rad. Og som om ikke det skulle være nok så daler det ned snø utenfor vinduet her jeg sitter. Men det betyr ikke at man ikke kan spise vårlig mat! Denne risottoen både smaker og ser vårlig ut, det er jo lov å ha vårfølelsen innendørs om ikke annet :)


Du trenger:
(4 porsjoner)
1 ss olivenolje
1 ss smør
1 purre
3 stilker selleri
ca 150 g bacon, i småbiter
2 hvitløksfedd
400 g risottoris (for tiden bruker jeg Carnaroli som jeg kjøper hos Gourmetpikene)

3 dl hvitvin (du kan bruke 3 dl ekstra kraft istedet)
ca 1 (kanskje litt mer) liter grønnsaks- eller kyllingkraft
250 g spinat, hakket
evt. litt hakkede urter, f.eks bladpersille, basilikum eller koriander
en håndfull nyrevet Parmesan

Finhakk purre og selleri.
Varm olje og smør i en stor kasserolle og ha i purre, selleri og bacon. Stek på middels varme til grønnsakene er myke, men ikke brunet. Dette tar ca 8-10 minutter. Ha i finhakket hvitløk og stek i et minutt til.
Ha i risotto-risen og rør rundt, så har du i hvitvin dersom du bruker dette (hvis ikke har du i samme mengde kraft). La dette boble i vei til det meste av væsken har kokt inn.
Tilsett kraft gradvis, en øse om gangen, mens du rører med jevne mellomrom. La væsken kokes mer eller mindre inn før du har i neste øse.
Smak på risen, den skal kjennes kokt ut, men skal ha litt tyggemotstand når den er ferdig. 
Ha i hakket spinat (og hakkede urter om du vil), vend den inn i risottoen sammen med Parmesan. Sett på lokket og la det stå i 5 minutter.
Klar til servering!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar