Du trenger: (2 porsj.) 200 g linguine, spaghetti eller annen pasta 4-6 tomater 1 ss olivenolje 1 hvitløksfedd en klype tørkede chilliflak (kjøpes i velassorterte matforretninger, eller f.eks hos Gourmetpikene. Alternativt kan du bruke 1/2 finhakket fersk chilli) noen dråper rødvinseddik en klype sukker salt og pepper 150-200 g rå scampi (husk å fjerne "tarmen" langs ryggen dersom dette ikke allerede er gjort) litt hakket bladpersille, til servering Kok pasta etter anvisning på pakken. I mellomtiden: Grovhakk tomatene. Ha olivenolje i en stekepanne og varm opp på medium/høy varme, ha i tomatene og legg på lokk (evt et ark aluminiumsfolie). La dette putre i 5-6 minutter, tilsett hvitløk, chilli og eddik, pluss en klype sukker og litt salt/pepper, og la det putre noen minutter til (fortsatt med lokk). Ta av lokket og ha i scampiene, kok til de akkurat har rukket å gå fra å være grå til å bli rosa. Det skal ikke mange minuttene til før konsistensen blir som viskelær! Bland tomat/scampi-sausen med pastaen, dryss over hakket bladpersille og servér med én gang. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar