Du trenger: (ca 25-30 boller) 6 dl melk 100 g smør 1 pk tørrgjær 4 ss sukker ca 1,5 liter hvetemel 150 g sjokolade, hakket 1 egg, til pensling
Varm melk og smør sammen, enten i en bolle i microen eller i en kjele. Bare varm nok til at smøret akkurat smelter og blandingen er lunken ("fingervarm"). Rør inn gjær og sukker. Rør inn akkurat nok mel til at deigen kommer sammen og kan knas, det er ikke sikkert at du trenger alt, prøv deg fram. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok, deigen bør eltes i minst 5-7 minutter. Sett deigen til heving med et klede over til den er blitt dobbelt så stor. Finn fram kjevla og strø litt mel på arbeidsbenken, du trenger ganske stor plass. Kjevle ut deigen nokså tynt til du har et slags rektangel.
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar