søndag 6. april 2014

Linsecurry med søtpotet og kikerter


Jeg er ikke vegetarianer, men jeg lager ofte kjøttfrie retter flere ganger i uka. Det kan være godt for både kroppen, miljøet og lommeboka, og personlig så savner jeg ikke kjøtt dersom maten smaker godt og i tillegg gjør meg mett...
Denne grønnsakscurryen hjelper deg godt på vei med å dekke ditt behov for Fem-om-dagen (eller sju som det nå har blitt), her får du i hvert fall fylt opp tre av dem.


Du trenger:
(2-3 porsjoner)
en liten skvett olivenolje
1 liten rødløk, hakket
1 ts kummenfrø
1 ts sennepsfrø
2 ts currypulver (malt curry krydderblanding)
75 g røde linser
1 stor søtpotet, skellet og skåret i terninger (ca 2 håndfuller oppkuttede terninger)
5-6 dl varm grønnsakskraft (kokende vann med en buljongterning er helt ok!)
1 boks (400 g) hakkede tomater
1 boks (400 g) kikerter, skyllet og avrent
evt. yoghurt naturell og koriander eller bladpersille, til servering

Ha litt olivenolje i en tykkbunnet kjele/kasserolle og sett den på middels varme.
Ha i hakket rødløk og stek den i oljen til den mykner, ca 5 minutter.
Tilsett kummenfrø, sennepsfrø og currypulver og stek i et minutt til.
Ha i røde linser, søtpotet, grønnsakskraft og hakkede tomater og kok opp. La dette småputre til linsene og potetbitene er møre, ca 20 minutter.
Rør inn kikertene når det nærmer seg slutten av koketiden.
Ferdig! Servér gjerne med yoghurt naturell og godt nanbrød.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar