mandag 4. august 2014

Sommerlig fiskegryte


Det kan fort bli litt mye pølser og grillkjøtt om sommeren, hvis du vil ha noe helt annet en dag så kan jeg anbefale denne sommerlige fiskegryten; verken rødt kjøtt eller kremete potetsalat i sikte. Enkel og rask å lage er den også!





Du trenger:
(2-3 porsjoner)
litt olivenolje
1 liten løk
1 hvitløksfedd
1/2 - 1 ts paprikakrydder (gjerne den røkte typen, "smoked paprika", eller "pimentón")
1 boks (400 g) tomato passata eller hakkede tomater
ca 6 dl grønnsakskraft (buljongterning går fint)
1 boks (400 g) limabønner eller andre hvite bønner
400 g hvit fisk (sei, torsk el.l.)
frisk persille, til pynt

Varm litt olivenolje i en kjele. 
Skjær løk og hvitløk i tynne skiver og ha dem i kjelen med olivenoljen, stek på medium/lav varme til løken er myk, ca 8-10 minutter.
Ha i paprikakrydder, passata/hakkede tomater og kraft og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter.
Skyll bønnene og la dem renne av i et dørslag. Skjær fisken i munnfullstore biter. Ha bønner og fisk oppi kjelen og la dette småputre på lav varme til fisken er gjennomkokt, ca 4-5 minutter avhengig av størrelsen på bitene. 
Smak til med salt og pepper og servér i suppeskåler med litt frisk persille. Sett fram litt godt brød og smør også.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar