En helt fantastisk kake; et lett "nøttete" marengsbunn med et fyldig sjokoladefyll. Det at den er fyldig på smak, men "lett" i konsistensen, gjør at den egner seg kjempegodt som dessert. Oppskriften kommer fra boka "Lotte's Country Kitchen" og ble testet for første gang i dag. Og helt definitivt blir det ikke siste gang.
A fantastic cake; a light, nutty base with a rich chocolate filling. The fact that the taste is rich, but the texture is "light", makes it very convincing as dessert. The recipe is from the book "Lotte's Country Kitchen" and was tested for the first time today. And most definitely not for the last time.
Du trenger:
smør, til å smøre formene
mel, for å drysse formene
175 g malte mandler
5 eggehviter
275 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt (el. vaniljesukker)
1/2 ts malteddik (jeg brukte hvitvinseddik)
275 ml kremfløte, vispet
175 g mørk sjokolade
1 ss melis
2 ss vann
2 ss mørk rom (jeg droppet alkoholen siden barna også skulle få smake...)
melis og raspet sjokolade, til pynt
To springformer, ca 20 cm
You'll need:
butter, for greasing
flour, for dusting
175 grams ground almonds
5 egg whites
275 grams caster sugar
1 tsp vanilla extract
1/2 tsp malt vinegar (I used white wine vinegar)
275 ml double cream, lightly whipped
175 grams dark chocolate
1 tbsp icing sugar
2 tbsp water
2 tbsp dark rum (I omitted the rum as I was serving children as well as adults)
icing sugar and grated chocolate, to decorate
Two springform tins, 20 cm/8in
Først må du riste de malte mandlene: spre ut over et bakebrett og sett i ovnen på 200 C. Dette går veldig fort så følg med hele tiden da de brennes fort. Ca 2-3 minutter.
Skru ned ovnen til 180 C.
First, toast the ground almonds: spread them on a baking tray and toast in the oven, 200C/390F. This only takes a couple of minutes, keep an eye on them as they burn very easily.
Turn down your oven to 180C/350F.
Gjør klar formene; du trenger 2 stk springformer, ca 20 cm i diameter. Kle bunnen med bakepapir, slik gjør du det på lettest mulig måte: ta løs "ringen" og legg et bakepapir oppå bunnen av springformen.
Prepare your tins; you need 2 springsform tins or sandwich tins, 20 cm/8in diameter. Line the bottom of each tin with a baking paper, this is the simplest way to do this: release the "ring" and place a baking paper on the base.
Så klipser du ringen på plass, med bakepapiret i mellom.
Attach the "ring" to the base with the baking paper in between.
Klipp rundt formen slik at papiret bare såvidt stikker ut.
Nå kan du smøre og mele kantene.
Cut off the excess baking paper around the tin.
Now butter the sides, and dust with flour.
Ha eggehvitene i en stor bolle og visp til de er veldig stive, når du løfter opp vispen skal eggehviten stå opp av seg selv. Fortsett å visp mens du har i sukkeret, en skje om gangen.
Deretter ha i vanilje og eddik.
Put the egg whites into a large bowl and whisk until very stiff. Continue whisking while you add the sugar, one spoonful at a time.
Then add the vanilla and vinegar.
Hell over de ristede, malte mandlene, og vend dem inn forsiktig med en slikkepott eller stor skje.
Gently fold in the toasted ground almonds with a spatula or large spoon.
Fordel marengsblandingen mellom de to formene og prøv å gjør overflaten så glatt som mulig.
Sett formene i ovnen (180 C) i ca 15-20 minutter, eller til marengsene virker nokså "fast".
La dem avkjøles på en rist mens du lager fyllet:
Smelt sjokoladen med 2 ss vann og 1 ss melis, rør godt. Pisk kremfløten, og bland den smeltede (og avkjølte) sjokoladen inn.
Spoon the meringue into the two tins, smooth the tops.
Put the tins in the oven (180C/350F) for about 15-20 minutes, or until the meringues are quite firm.
Let them cool on a wire rack while you make the filling:
Melt the chocolate with 2 tbsp water and 1 tbsp icing sugar. Stir until thick and creamy. Whip the double cream, and fold the (cooled) melted chocolate into the cream.
Spre fyllet utover den ene bunnen, og legg den andre oppå. (Hvis du bruker mørk rom også, sprinkle den utover bunnen før du har på fyllet.)
Sett kaken i kjøleskapet en times tid slik at fyllet blir litt fastere.
Spread the filling on top of one of the meringues, and place the other one on top. (If you're using dark rum as well, sprinkle it on top of the first meringue before you spread the filling over.)
Put the cake in the fridge for an hour or so for the filling to set.
Dryss over litt melis og raspet sjokolade (jeg brukte ostehøvelet på en sjokoladebit).
Bær den bort til de heldige gjestene dine, og vær STOLT!
Dust some icing sugar and grated chocolate on top.
Present it to your lucky guests, and be PROUD!
*sikle sikle*
*drool*
Gud den så kjempegod ut!!
SvarSlettMå se om jeg har nok ingredienser til å lage denne også tror jeg. Skal lage 3-4 kaker til barneselskap i morgen :)
Hm....kanskje vente til mitt eget selskap senere i mai... printer ut og setter i permen!
Du har jammen gode oppskrifter. Skal sjekke bloggen din fremover! :)
Hei CJ, takk for hyggelig kommentar :) Og ja, den er virkelig kjempegod!
SvarSlettLykke til med barneselskap :D
Maria
Jeg regner med at det skal være 175 g sjokolade, og ikke sjokoladekake? hehe :) Dette skal prøves ut i dag! :D
SvarSlettOoops Jenny... takk for oppdagelsen, hehe ;) Skal redigeres straks ;)
SvarSlett