(Scroll for English)
Jeg hadde hørt om disse illrøde cupcakes mange ganger, og har lest mange oppskrifter på dem, men hadde inntil i går ikke prøvd å lage slike selv. For å være ærlig så har jeg ikke skjønt poenget; det er jo strengt tatt bare muffins med rød konditorfarge i. Men siden de er så uendelig populære, spesielt i USA, så måtte jeg jo bare finne ut hva som var så fantastisk...! Og kunne de leve opp til navnet? Er de virkelig som fløyel..? Svaret her i heimen ble et rungende «ja» - alle de 3 guttene jeg bor sammen med ville ha en til og en til...
Denne oppskriften er fra The Hummingbird Bakery Cookbook som er spekket med sukkersøte drømmer... Jeg har vært i dette bakeriet i London og spist cupcakes et par ganger, og for en kakemums som meg var det som å komme til himmelriket. Men siden jeg ikke kan reise til London så ofte som jeg vil så er boken en grei mellomløsning ;)
I've heard about these fiercly red cupcakes many times, and I've read numerous recipes for them, but until yesterday I had never tried to make them myself. To be honest I haven't seen the point; they're just dyed cupcakes, stricktly speaking. But since they're so immensely popular, especially in the US, I had to find out what the fuss is about...! And would they taste as velvety as their promising name..? The answer from the 3 boys I'm living with was «yes» - in unison, and they all wanted one more, and one more...
This recipe is from the book The Hummingbird Bakery Cookbook, which is packed with sugary sweet dreams... I've been to this bakery in London a couple times to eat cupcakes, and for a sweet-toother like myself it was like going to heaven. But since I can't go to London as often as I'd like the book is a nice alternative ;)
Du trenger:
(12 cupcakes)
60 g smør, mykt/romtemperert
150 g sukker
1 egg
10 g kakaopulver
20 ml (1ss+1ts) rød konditorfarge
½ ts vaniljeekstrakt
1 ¼ dl yoghurt naturell
150 g hvetemel
½ ts salt
½ ts natron
1 ½ ts hvitvinseddik
Glasur:
300 g melis
50 g smør, mykt/romtemperert
125 g kremost naturell
Sett ovnen på 170 C. Gjør klar et muffinsbrett med 12 muffinsformer.
Ha smør og sukker i en stor bolle og mix med en håndmixer til det blir lyst og luftig.
Tilsett egget og visp til det er godt blandet inn.
I en liten bolle/skål, bland sammen kakaopulver, konditorfarge og vaniljeekstrakt (til det blir en mørkerød, ganske fast blanding).
Ha så dette oppi sammen med smør/sukker/egg og visp til alt er godt blandet (skrap ned fra sidene med en slikkepott og mix igjen).
Så har du i yoghurten, rører litt, så melet. Rør til alt er godt blandet inn.
Til slutt har du oppi salt, natron og hvitvinseddik, og mixer litt til.
Fordel røren i de 12 muffinsformene, og stek i ovnen i 20-25 minutter (til overflaten «spretter» tilbake når du trykker fingeren forsiktig ned der).
Flytt dem over på en rist til avkjøling.
Glasur: Bruk en håndmixer el.l. og mix smør og melis godt sammen, ha deretter kremosten oppi og mix igjen. For best mulig resultat, mix i 5 minutter.
Når muffinsene er helt avkjølte, fordel glasuren – enten med kniv/spatel eller sprøytepose.
Muffinsformene er fra Kalasform:
You'll need:
(12 cupcakes)
60 grams butter, at room temperature
150 grams caster sugar
1 egg
10 grams cocoa powder
20 ml red food colouring
½ tsp vanilla extract
125 ml natural yoghurt (the runny type) or buttermilk
150 grams plain flour
½ tsp salt
½ tsp bicarbonate of soda
1 ½ tsp white wine vinegar
Frosting:
300 grams icing sugar
50 grams butter, at room temperature
125 grams cream cheese
Preheat oven: 170 C/340 F. Prepare a muffin/cupcake tray, line with 12 cupcake paper cases.
Put the butter and sugar into a bowl and mix with a handheld electric whisk (or freestanding electric mixer) until light and fluffy.
Add the egg and mix until everything is well incorporated.
In a separate bowl, mix together the cocoa powder, red food colouring and vanilla extract (to make a thick, dark paste).
Add to the butter/sugar/egg mixture and mix until evenly combined (scrape any unmixed ingredients from the side of the bowl with a spatula and mix again).
Then add the yoghurt or buttermilk, beat, then add the flour and beat again.
Finally, add the salt, bicarb and white wine vinegar and mix until incorporated.
Spoon the mixture into the paper cases and bake for 20-25 minutes (until the sponge bounces back when touched).
Place on a wire rack to cool.
Frosting: use a handheld mixer or so, and mix together the butter and icing sugar. Then add the cream cheese and mix again. Beat until the frosting is light and fluffy, about 5 minutes.
When the cupcakes are completely cold, spoon the frosting on top, using either a knife or a piping bag.
Ooops.
Åhh disse ser nydelig ut :) må prøves ut:)
SvarSlettog masse lykke til i giveawayen min!
klem fra swimzy
Takk Swimzy! De er kjempegode, verdt å prøve :D
SvarSlettMmmmmmmmmmmmmmmmm.............
SvarSlettJEG ELSKER RED VELVET!!!!
Nam:-)
Ja de er helt utrolig luftige og gode, skjønner godt at du elsker dem Gro Anita ;) Vi har vel begge hatt gleden av å spise noen fra Magnolia Bakery også! Nam nam :P
SvarSlettNå er vi i gang her hjemme... Ett brett Red Velvet muffins er snart klar til å settes i ovnen! ;-)Røra smakte veldig godt....
SvarSlettSå bra Hanne! Håper de smakte like godt når de var ferdigstekte ;-) Minstemannen min så ut som Dracula rundt munnen etter å ha tatt for seg av slikkepotten....
SvarSlettEr vaniljeekstrakt det samme som vaniljeessens?
SvarSlettHei, vaniljeessens er kunstig framstilt vaniljesmak, mens ekstrakt er framstilt av " ekte" vaniljestang. Det er ikke så lett å få tak i vaniljeekstrakt her i Norge dessverre.. Da er jo essens et ok alternativ. :-)
SvarSlettTusen takk for en kjempeflott oppskrift! Det ble suksess!
SvarSlettSå moro å høre at det ble vellykket! :)
SvarSletthvor får en tak i hvitvins eddik?
SvarSlettHei, de har det i min lokale Meny-butikk, tror faktisk de fleste dagligvarebutikker har det nå. Sjekk hyllen med annen eddik :)
SvarSlettMaria