torsdag 6. januar 2011

Hjemmelagede Oreos (Homemade Oreos)

(Scroll for English)



Denne kjeksen trenger neppe noen introduksjon - Oreos er elsket av de fleste og er utrolig populære. Hvis du vil prøve deg på å lage dem selv så kommer en bra oppskrift her; den er en fusjon av flere jeg har funnet på nett og jeg synes resultatet blir helt fantastisk. Den ekstra tiden det tar å lage disse er så utrolig verdt det!

This cookie doesn't need much of an introduction – Oreos are loved by most people and incredibly popular. Here's a good recipe if you'd like to try making them yourself; it's a mix of several recipes I've found on various websites, and I think the result is fanastic. The extra time spent making these addictive cookies is sooo worth it!


Du trenger:
(ca 18 doble cookies)
175 g hvetemel
60 g kakaopulver
1 ts natron
¼ ts bakepulver
¼ ts salt
250 g sukker
150 g smør, mykt/romtemperert
1 egg

Fyll:
125 g smør, mykt/romtemperert
275 g melis
2 ts vaniljeekstrakt (eller bruk 1 ss vaniljesukker)


You'll need:
(about 18 double cookies)
175 grams plain flour
60 grams cocoa powder (unsweetened)
1 tsp bicarbonate of soda
¼ tsp baking powder
¼ tsp salt
250 grams sugar
150 grams butter, softened
1 egg

Filling:
125 grams butter, softened
275 grams icing sugar
2 tsp vanilla extract


Sett ovnen på 190 C.
Ha mel, kakao, natron, bakepulver, salt og sukker i en bolle eller food processor.
Mix til alt er godt blandet.
Ha i det myke smøret, og fortsett å mixe eller kjøre food processoren.
Ha så i egget, og mix/kjør maskin til deigen kommer sammen i en klump.

Preheat oven: 190 C/375 F.
Put the flour, bicarb, baking powder, salt and sugar into a bowl or food processor.
Mix or pulse until everything is combined.
Add the soft butter, mix/pulse a little.
Then add the egg, continue mixing/pulsing until the dough comes together.




Ta fram 2 stekebrett og legg på bakepapir.
Lag små kuler av deigen, ca 1 ts deig til hver, og sett på brettet med litt mellomrom.
Trykk de litt ned med håndflaten eller fingrene.

Bring out 2 baking trays and line with baking paper.
Make small balls, each about 1 tsp dough, and place on the baking trays (spaced apart).
Press down gently to flatten slightly.



Sett i ovnen ca 8 minutter, avkjøl på rist.

Put into the oven for 8 minutes, cool on a wire rack.




Fyllet: visp smøret godt med en håndmixer (el.l.) så det blir helt mykt og litt lysere i fargen.
Tilsett vanilje og deretter melis, litt om gangen, og mix til fyllet blir lett og luftig.
Ha over i en sprøytepose, bruk en tupp med stort hull, og ha en god klatt midt i cookies'ene.
Finn en som er lik i størrelse og form, legg oppå og press forsiktig ned slik at fyllet fordeler seg jevnt mellom cookies'ene. (Du kan godt bare bruke en kniv til dette, hvis du ikke har sprøytepose.)

The filling: cream the butter with an electric whisk until very soft and creamy.
Add the vanilla and then the icing sugar, little by little. Mix until the filling is pale and fluffy.
Transfer to a piping bag with a round tip, then pipe teaspoon-sized blobs of filling into the centre of half of the cookies.
Place another on top and press gently until the filling is evenly spread in between the cookies. (You could use a knife or so to do this if yo don't have a piping bag.)



ENJOY!

14 kommentarer:

  1. Disse så helt herlige ut! Må prøves straks litt av julekiloene er trimmet av :)

    Fortsatt god helg!

    SvarSlett
  2. Hei og takk, Fru Hansen, ja de er nesten bedre enn de ser ut ;) Virkelig verdt å prøve :D

    Maria

    SvarSlett
  3. Hei!

    Kan man oppbevare kjeksene ferdig fylt eller er det noe man bare bør gjøre dersom de skal spises med en gang?
    Tenker om de eventuelt blir myke..?

    - Kristin :)

    SvarSlett
  4. Hei Kristin :)
    Jeg oppbevarte mine et par dager i en tupperware boks, de var like sprø den andre dagen. Jeg puttet også noen i fryseren, og de var faktisk sprø etter tining derfra også... Så det virker som man fint kan oppbevare dem litt :)

    Maria

    SvarSlett
  5. det så kjempegodt ut! det må jeg prøve en dag :)

    SvarSlett
  6. Jeg prøvde å lage de og fulgte oppskriften til punkt og prikke. Men de bare fløt ut til plate pannekaker i ovnen og jeg kunne ikke bruke de til å lage oreoes. Vet ikke hva som gikk galt jeg. Er det noen andre med samme erfaring?

    SvarSlett
  7. Hei Trude, jeg kan ikke komme på hva som kan ha gått galt hos deg... Jeg har laget dem så mange ganger uten at de har blitt så flate som du beskriver. Er du sikker på at smøret du brukte var helt mykt? Hvis det er litt for hardt/kaldt kan enkelte typer kaker flyte utover mer enn vanlig, det er ihvertfall min erfaring. Jeg skal komme tilbake til deg dersom jeg kommer på noe mer som kan være årsaken, takk for tilbakemelding :)
    Maria :)

    SvarSlett
  8. Bedre en Oreo..det var prøvesmakerne mine enige om..Enkle greie småkaker.
    Får alltid fine jeve småkaker men smøret mååå være værelsestemperert.( tar det ut kvelden før)(Ikke alltid det funker å mykne smøret i micro)
    Deigen må blandes godt og brettene settes kaldt mens vi venter på at første brett stekes.:), :) Siw.

    SvarSlett
  9. Hei Siw, helt enig i det med smøret! :-p

    SvarSlett
  10. åååh disse fikk munnen min til å løpe i vann! tror jaggu jeg må prøve å lage disse en dag :D

    SvarSlett
  11. Helene - det kan jeg trygt anbefale ;-)
    Maria

    SvarSlett
  12. Ingrid og Anne Lise18. juni 2012 kl. 16:56

    Hei Maria :) DE ser helt fantastisk god ut og vi gleder oss til å smake den <3

    SvarSlett
  13. Takk for det, Ingrid og Anne Lise ;)

    SvarSlett