Sliter du med å få grønnsaker i ungene? Min eldste er ikke så verst når det gjelder visse grønnsaker, men minsten på 3 nekter plent å i det hele tatt ha en på tallerkenen. Det kan virke som han bare har bestemt seg for at det skal han ikke ha. Så mens jeg venter på at de skal komme til fornuft må jeg sette i gang drastiske tiltak for at han ikke skal bygge opp kroppen på kun pasta og brød. Begge guttene elsker pannekaker (som de fleste andre barn; middag med sukker på - what's not to love), så det var disse som måtte få en grønnsaks-makeover. Ingen av guttene har merket noen forskjell på smaken, og det gjør forsåvidt ikke jeg heller.
Spinat er fabelaktig for både barn og voksne, den inneholder folat (holder cellene våre friske og velfunksjonerende), jern (hjelper oksygenet rundt omkring i kroppen), kalsium (for et sterkt skjelett), og antioksidanter (reduserer risikoen for hjerte-og karsykdommer og kreft), bare for å nevne noe. (Kilde: bama.no)
Jeg bruker å lage større porsjoner av spinatpuréen og fryse ned i poser, slik at vi enkelt og raskt kan lage en stabel grønne pannekaker senere.
Føler meg ganske sikker på at de fleste barnefamilier har pannekaker til middag både titt og ofte, så hvorfor ikke gjøre pannekakemiddagen til en sunnere affære? Med en god ladning næringsrik spinat, og med fullkornsmel, blir dette en slett ikke så verst sunn middag.
Is it hard to make your kids eat vegetables? My eldest isn't too bad when it comes to certain vegetables, but the youngest (3) refuses to even have one on his plate. It seems he's just made up his mind. So, while waiting for him to come to his senses, I had to come up with some drastic moves, the only food he'll eat voluntarily (apart from cake and chocolate) is pasta and bread . Both my boys love pancakes (as most other children - a meal you can sprinkle with sugar - what's not to love), so I needed to give these a veggie-makeover. None of the boys have noticed a difference in taste, and actually I can't taste the spinach either.
Spinach is a fabulous food for both children and grown-ups, it contains folic acid (keeps cells functioning well), iron (delivers oxygen all over the body), calsium (for strong bones), and anti-oxidants (can reduce the risk of heart diseases and cancer), just to mention a few of the benefits of these marvellous, green leaves. (Source: bama.no)
I usually make large portions of the spinach purée to freeze, then I'm just a thaw away from a stack of green pancakes.
I feel quite confident that most families with small children eat pancakes every now and again, why not make this meal a healthier one? Including a decent load of spinach, and using wholewheat flour, this is actually a reasonably healthy meal.
Du trenger:
(ca 12 pannekaker)
4 dl melk
4 egg
½ ts salt
ca 150 g fint, sammalt hvetemel (eller bruk en blanding av grovt og fint hvetemel)
200 g bladspinat
Skyll spinatbladene, legg dem i en stor stekepanne eller gryte med lokk.
Sett plata på medium varme, legg på lokk og vent til spinaten faller sammen, dvs. synker ned og begynner å avgi vann. Ha over i en food processor eller blender og kjør på til du har en grønn puré.
Ha egg, melk og salt i en bolle, visp litt, og ha deretter i melet.
Ha i spinatpuréen og visp til alt er blandet.
You'll need:
(about 12 pancakes)
400 ml milk
4 eggs
½ tsp salt
about 150 grams wholewheat flour (or se a mixture of plain and wholewheat)
200 grams spinach leaves
Wash the spinach, place in a large pan with a lid.
Turn the heat to medium, put on the lid and leave until the spinach wilts, i.e. starts to collapse.
Transfer to a food processor or blender and whizz until puréed.
Put the eggs, milk and salt into a bowl, give it a whisk then add the flour.
Add the spinach purée and whisk until everything is combined.
Varm en stekepanne med littegrann smør i, ha i en øse med røre og beveg pannen slik at røren fordeler seg i et tynt lag. Når det begynner å bli tørt på overflaten kan du snu pannekaken.
Stek resten av røren.
(Jeg bruker to stekepanner samtidig for at det skal gå litt fortere...)
Heat a frying pan with a small knob of butter, ladle in some batter and swirl the pan until everything evens out into a thin layer. When the surface starts to dry, turn the pancake over.
Make pancakes from the rest of the batter.
(I use two frying pans to speed up the process...)
Nytes med enten syltetøy, sukker, bacon, eller hva du måtte foretrekke...:)
Enjoy with jam, a sprinkling of sugar, bacon, or whatever you prefer... :)
Wow!!!
SvarSlettKule pannekaker:-)
He he - du burde prøve Gro Anita ;-)
SvarSlettFantastisk idè! Mine gutter spiste disse i mengder... Og eldstemann er ikke en man får lurt i "hva som helst" :o)
SvarSlettSpinat er min nye favoritt!!
Så bra at disse kan hjelpe guttene dine med å få i seg litt grønt :-D
SvarSlett