Du trenger: (ca 3 personer) 400 g seifilet (eller annen hvit fisk), i biter (ca 5x5 cm) 1 egg 4 ss brødsmuler (jeg bruker Panko, fåes i de fleste innvanderforretninger) 2 ss revet parmesan salt og pepper 300-400 g linguine, tagliatelle eller spaghetti 1 ss smør eller olivenolje 1 stor gulrot litt purre eller vårløk i tynne skiver, til pynt
Sett ovnen på 200 C, og sett på en kjele men vann til pastaen. Ha egget over i en bolle og visp det lett med en gaffel. I en annen bolle, bland sammen brødsmuler, Parmesan, + litt salt og pepper. Dypp seibitene i egget, og ha dem deretter over i bollen med brødsmulene til de er dekket. Legg dem over i en ildfast form, og sett i ovnen i ca 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og sprø. Skrell gulroten med en potetskreller. Deretter (fortsatt med potetskrelleren) lag lange, løvtynne strimler av gulroten. Kok pasta etter anvisning på pakken. Når det gjenstår 1 minutt av koketiden, ha i gulrotstrimlene. Tøm av vannet, rør inn smør/olje, og ha over på tallerkener. Fordel seibitene, og dryss over vårløk/purre.
You'll need: (about 3 servings) 400 grams coalfish, pollock, or other white fish (fillet, no skin or bones), cut into approx. 5x5 cm pieces 1 egg 4 tbsp breadcrumbs (I use Panko) 2 tbsp grated Parmesan salt and pepper 300-400 grams linguine, tagliatelle or spaghetti 1 tbsp butter or olive oil 1 large carrot small handful thinly sliced spring onion or leek, to serve
Preheat oven to 200 C, and bring a pan of water to the boil (for the pasta). In a bowl, break up the egg using a fork. In another bowl, mix together the breadcrumbs, Parmesan, and a little salt & pepper. Dip the fish in the egg, then place in the bowl of breadcrumbs, making sure they are covered. Place the fish in an oven proof pan or tin, put in the oven for about 15 minutes, or until cooked through and crispy on the outside. Peel the carrot, then, using a potato peeler, make thin strips of carrot. Cook the pasta according to packet instructions. When 1 minute remains, add the carrot strips to the pasta. Drain, stir in the butter/oil, and divide between plates or bowls. Place the fish on top, and sprinkle over the spring onion/leek. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar