Etter mitt siste raid på Amazon har kokeboksamlingen min fått ytterligere noen nye tilskudd. En av disse er boken Two Greedy Italians, skrevet at de italienske kokkene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo (sistnevnte var visst Jamie Olivers mentor før han ble kjent). Carluccio er fra nord-Italia og Gennaro er fra Calabria i sør, så sammen utfyller de hverandre og mattradisjonene i det italienske kjøkken. Rettene er for det meste av typen rustikk, italiensk husmannskost, og den type mat har alltid appellert til meg. Boken har også mange helt fantastiske bilder fra Italia, så hvis du ikke allerede drømmer om en reise dit så kommer du til å gjøre det om du blar litt her... Denne suppen er vegetarisk, lett og sunn, men neste gang skal jeg sprøsteke litt bacon og smuldre over rett før servering for å få litt ekstra smak. Oppskriften er laget for ferske borlottibønner, men siden de er så godt som umulige å komme over her til lands kan man gjerne bruke tørkede; det går også helt fint. Bare husk å bløtlegge dem dagen i forveien, ellers tar det sånn cirka hundre år å koke dem møre. After my recent Amazon order my cookbook collection has (again) expanded. One of the new additions is the book Two Greedy Italians, written by the two Italian chefs Antonio Carluccio and Gennaro Contaldo (the latter is said to have been Jamie Oliver's mentor in the time before his fame took off). Carluccio is from northern Italy, whilst Contaldo is from Calabria in the south, so together they complement each other and the food traditions of the Italian kitchen. The recipes are (for the most part) rustic, Italian home food, and that kind of food has always appealed to me. There are also some absolutely stunning photos in this book, so unless you already long to go to Italy you definitely will after looking through these pages... This soup is vegetarian, light and healthy, but next time I will add a little bacon for some extra flavour. The recipe is originally for fresh borlotti beans, but since they're almost impossible to come by here you could just as well use dried. Just remember to soak them overnight, or they'll need about a hundred years to "cook until tender". |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar