fredag 3. juni 2011

Chocolate Chip Whoopie Pies

 (Scroll for English)


Så var det tid for en ny Whoopie pie. Hvis man liker chocolate chip cookies, hvorfor ikke prøve seg på en chocolate chip whoopie... Det var hard jobb å holde guttene unna både bakebollen og bakebrettet denne dagen, de ble mildt sagt overivrige på smakingen og klarte ikke holde fingrene av fatet. Kan det bety at dette blir en ny barnebursdags-favoritt?
Oppskriften er fra The Hummingbird Bakerys bakebok nummer to, Cake Days, som jeg har brukt mye (kanskje litt for mye) i det siste.

Time for another Whoopie pie. If you like chocolate chip cookies, you should try a chocolate chip whoopie... It was hard work keeping the boys away from the baking bowl and the baking tray, they continuously wanted to sample the batter, and simply couldn't keep their hands off the goodies. Could this mean that we have a new birthday party favourite in the house?
The recipe is from The Hummingbird Bakerys cookbook #2, Cake Days, which I have used a lot (maybe a bit too often) lately.


Du trenger:

(ca 10-12 whoopies)
1 stort egg
150 g sukker
125 g (1 lite beger) yoghurt naturell
1/4 dl melk
1/4 ts vaniljeekstrakt eller essens
75 g smør, smeltet
275 g hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
150 g chocolate chips, eller hakket sjokolade


Fyll:
170 g smør, mykt/romtemperert
2 ss kakaopulver (bakekakao)
270 g melis
220 g Vanilla Marshmallow Fluff (hvis du ser nederst på kommentarfeltet i dette innlegget får du mange tips til hvor du kan få tak i Fluff, ellers finnes det også hos kakeboksen.no)


Ha egg og sukker i en bolle, visp med håndmixer eller kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig.
Bland sammen yoghurt, melk og vanilje ekstrakt/essens i en liten bolle eller mugge.
Hell dette over i egg/sukker-blandingen, visp igjen til alt er godt blandet.
Hell i det smeltede smøret og visp litt til.
Sikt mel, natron og bakepulver sammen i en bolle. Tilsett dette gradvis mens du visper til alt er godt blandet.
Rør inn chocolate chips/sjokolade med en slikepott eller skje.
Sett røren i kjøleskapet i 15-20 minutter.


Sett ovnen på 170 C, gjør klar to bakebrett med bakepapir.
Bruk to skjeer og lag klatter av røren, det skal bli ca 20-24 stk tilsammen.
Sett i ovnen i 10-13  minutter, eller til de blir litt gyldne langs kantene.
Ha dem over på en rist for å avkjøles helt mens du lager fyllet:


Ha smør, kakao og melis i en bolle, visp/mix dette sammen til det er jevnt og godt blandet. 
Tilsett Marshmallow Fluff og visp igjen på høy hastighet til fyllet er mykt og luftig.
Helst bør fyllet nå stå 20-30 minutter i kjøleskapet før du bruker det.
Når kakene er helt avkjølte kan du ha 1-2 ss fyll på den flate siden, så sette på en kakedel uten fyll og klemme lett sammen.





You'll need:
(about 10-12 whoopies)
1 large egg
150 grams sugar
125 grams plain yoghurt
25 ml milk
1/4 tsp vanilla extract or essence
75 grams butter, melted
275 grams plain flour
1/2 tsp bicarbonate of soda
1/2 tsp baking powder
150 grams chocolate chips, or other chocolate, chopped

Filling:
170 grams butter, softened
2 tbsp cocoa powder
270 grams icing sugar
220 grams Marshmallow Fluff

Place eggs and sugar into a bowl, whisk (using a hand-held electric whisk or a freestanding electric mixer) until pale and fluffy.
In a small bowl or jug, mix together the yoghurt, milk and vanilla.
Add this to the egg/sugar mixture, whisk until combined.
Add the melted butter and whisk again.
Sift together the flour, bicarb and baking powder. Gradually add this to the batter while still whisking. Whisk until everything is combined.
Stir in the chocolate chips or chopped chocolate using a spatula or spoon.
Place in the fridge for about 15-20 minutes.

Preheat the oven to 170 C, line two baking trays with baking paper.
Spoon the batter on to the trays, making about 20-24 mounds.
Bake in the oven for 10-13 minutes, or until a light-golden colour.
Transfer to a wire rack to cool completely while you make the filling:

In a bowl, mix together the butter, cocoa powder and icing sugar, using an electric whisk or freestanding mixer. Mix on low speed until smooth.
Add the Marshmallow Fluff and whisk again on high speed until soft and fluffy.
Chill in the fridge for 20-30 minutes to firm up.
When the cakes are completely cool, take one sponge and spread about 1-2 tbsp of the filling on the flat side and then sandwich together with another sponge, with the flat side facing down.
Continue doing this until all the sponges have been used.




Kommentar:
Oppskriften er bittelitt endret av meg her, men jeg vil nevne et par andre tips jeg har notert meg bak øret til neste gang:
1) mengden fyll er stor, jeg fikk mer enn 1/3 til overs. Du kan vurdere å lage halv porsjon, men hvis du skal pynte noen muffins de nærmeste dagene så funker dette fyllet kjempebra som cupcake-frosting også. Jeg bruker også å fryse rester av glasur i små plastbokser, da kan man samle opp noen rester, tine dem og vispe dem sammen (med noen dråper melk) til de blir luftige og fine igjen. Økonomisk og miljøvennlig! :)
2) orginale whoopie pies er store, og kan (for noen) bli veldig mektig. Oppskriften i boka sa at denne røren skulle bli 8-10 whoopies, jeg har skrevet 10-12 siden jeg vil ha dem litt mindre. Likevel kan du gjerne lage dem enda mindre (det skal jeg neste gang), ca 14-16 stk, da blir de mer "delikate" og lettere å spise.

Comment:
The recipe is ever so slightly altered by me here, but I'd like to mention a couple of other things that I've scribbled down for next time:
1) the amount of filling is large, I had more than 1/3 of it left after filling all the whoopies. You cold consider making half the portion, but if you plan on making cupcakes in the near future thsi filling is great as a cupcake frosting as well. I also freeze frosting leftovers in little plastic containers, in this way you could thaw a couple and whisk them together thoroughly (with a little milk) until fluffy again. Economical and environmentally correct! :)
2) original whoopie pies are large, and (for some people) too rich in that size. The recipe in the Hummingbird Bakery book suggests this batter should make 8-10 whoopies, I wrote 10-12 since I like them slightly smaller. Still you could make them even smaller (I will next time!), making 14-16 alltogether, which would make them more elegant and also easier to eat.




4 kommentarer:

  1. De så nyyydelig gode ut, dette må jeg teste en dag :)

    SvarSlett
  2. I've been looking trough your blog, and everything looks so tempting! I wanna try out everything. Thank you for blogging, and keep up the good work!

    SvarSlett
  3. Oh Thank you, Sarah! And thanks for taking the time to give such motivating feedback :)
    Maria

    SvarSlett