Så var det tid for en ny Whoopie pie. Hvis man liker chocolate chip cookies, hvorfor ikke prøve seg på en chocolate chip whoopie... Det var hard jobb å holde guttene unna både bakebollen og bakebrettet denne dagen, de ble mildt sagt overivrige på smakingen og klarte ikke holde fingrene av fatet. Kan det bety at dette blir en ny barnebursdags-favoritt? Oppskriften er fra The Hummingbird Bakerys bakebok nummer to, Cake Days, som jeg har brukt mye (kanskje litt for mye) i det siste. Time for another Whoopie pie. If you like chocolate chip cookies, you should try a chocolate chip whoopie... It was hard work keeping the boys away from the baking bowl and the baking tray, they continuously wanted to sample the batter, and simply couldn't keep their hands off the goodies. Could this mean that we have a new birthday party favourite in the house? The recipe is from The Hummingbird Bakerys cookbook #2, Cake Days, which I have used a lot (maybe a bit too often) lately. |
Du trenger: (ca 10-12 whoopies) 1 stort egg 150 g sukker 125 g (1 lite beger) yoghurt naturell 1/4 dl melk 1/4 ts vaniljeekstrakt eller essens 75 g smør, smeltet 275 g hvetemel 1/2 ts natron 1/2 ts bakepulver 150 g chocolate chips, eller hakket sjokolade Fyll: 170 g smør, mykt/romtemperert 2 ss kakaopulver (bakekakao) 270 g melis 220 g Vanilla Marshmallow Fluff (hvis du ser nederst på kommentarfeltet i dette innlegget får du mange tips til hvor du kan få tak i Fluff, ellers finnes det også hos kakeboksen.no) Ha egg og sukker i en bolle, visp med håndmixer eller kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig. Bland sammen yoghurt, melk og vanilje ekstrakt/essens i en liten bolle eller mugge. Hell dette over i egg/sukker-blandingen, visp igjen til alt er godt blandet. Hell i det smeltede smøret og visp litt til. Sikt mel, natron og bakepulver sammen i en bolle. Tilsett dette gradvis mens du visper til alt er godt blandet. Rør inn chocolate chips/sjokolade med en slikepott eller skje. Sett røren i kjøleskapet i 15-20 minutter. Sett ovnen på 170 C, gjør klar to bakebrett med bakepapir. Bruk to skjeer og lag klatter av røren, det skal bli ca 20-24 stk tilsammen. Sett i ovnen i 10-13 minutter, eller til de blir litt gyldne langs kantene. Ha dem over på en rist for å avkjøles helt mens du lager fyllet: Ha smør, kakao og melis i en bolle, visp/mix dette sammen til det er jevnt og godt blandet. Tilsett Marshmallow Fluff og visp igjen på høy hastighet til fyllet er mykt og luftig. Helst bør fyllet nå stå 20-30 minutter i kjøleskapet før du bruker det. Når kakene er helt avkjølte kan du ha 1-2 ss fyll på den flate siden, så sette på en kakedel uten fyll og klemme lett sammen. |
De så nyyydelig gode ut, dette må jeg teste en dag :)
SvarSlettTakk for det Renate :-)
SvarSlettI've been looking trough your blog, and everything looks so tempting! I wanna try out everything. Thank you for blogging, and keep up the good work!
SvarSlettOh Thank you, Sarah! And thanks for taking the time to give such motivating feedback :)
SvarSlettMaria