Dette er en engelsk klassiker, og som den anglofile jeg er så blir den (og andre engelske klassikere) laget med jevne mellomrom. Jeg prøver som regel nye oppskrifter hver gang og denne gangen tok jeg utgangspunkt i den fra The Hummingbird Bakery Cookbook, men jeg har justert den endel. Blant annet så bruker jeg litt mindre sitron enn det som er foreslått siden småguttene ikke vil ha den for syrlig, men neste gang skal jeg ikke skylde på guttene for både mannen og jeg syntes dette var veldig passe balanse mellom søtt og syrlig. Jeg må også få sagt at denne laget jeg på fredag, og på søndag (når vi spiste siste rest) var den akkurat like god og saftig :-) Since I'm an anglophile I make this classic (and many other English classics) regularly. I often try out new recipes and this time I found a nice one in The Hummingbird Bakery Cookbook, though I altered it quite a bit. I used less lemon than suggested since my little boys like it sweet and not too sour, but next time I won't blame the kids - both hubby and myself agreed that this cake had the perfect balance (for our tastebuds, anyway). I also need to mention that I made it on Friday, and on Sunday (when we ate the last slice) it was just as moist and delicious :-) |
Du trenger: 85 g smør, romtemperert 245 g sukker revet skall av 1 sitron, helst økologisk, eller uten vokset overflate (jeg bruker alltid en Microplane til dette, da får du kun med det gule og ikke noe av det bitre, hvite laget under.) 15 g valmuefrø, pluss litt ekstra til pynt 1,5 dl melk 225 g hvetemel 1 1/2 ts bakepulver en klype salt 3 eggehviter (ca 120g) Sitronsirup: 1 dl vann saft fra 1 sitron 50 g sukker Glasur: 250 g melis, siktet en liten skvett vann, eller juice fra ca 1 sitron You'll need: 85 grams butter, at room temperature 245 grams sugar grated zest of 1 unwaxed lemon (I always use my Microplane for this) 15 grams poppy seeds, plus extra to decorate 150 ml milk 225 grams plain flour 1 1/2 tsp baking powder pinch of salt 3 egg whites (approx. 120 grams) Lemon syrup: 100 ml water juice of 1 lemon 50 grams sugar Glaze: 250 grams icing sugar, sifted splash water, or juice of about 1 lemon |
Sett ovnen på 170 C. Gjør klar en springform, ca 22-24 cm i diameter - ha bakepapir i bunnen og smør innsiden. Ha smør, sukker, sitronskall og valmuefrø i en bolle: |
Preheat the oven to 170 C.
Line and grease a springform tin, about 22-24 cm diameter.
Put the butter, sugar, lemon zest and poppy seeds into a bowl:
Visp dette sammen til alt er blandet: Whisk until everything is incorporated: |
Visp til røren er lys og luftig: Whisk until light and fluffy: |
Tøm røren over i formen, jevn til overflaten og sett i ovnen i ca 30-35 minutter. Pour into the prepared springform tin and smooth the surface, bake in the oven for about 30-35 minutes. |
Tøm sirupen over jevnt over kaken og la den stå og trekke inn og avkjøles. Pour the syrup all over the top, then leave to cool. |
Bland sammen melis og vann eller sitronsaft til glasuren, og hell over kaken: Mix the icing sugar and water or lemon juice in a bowl until smooth, then pour over the cake: |
Og så er det bare å sette på kaffen og rope på naboene :-) And now put the kettle on and go get the neighbours :-) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar