Nå er det helt på tampen av rabarbrasesongen så det er bare å hive seg rundt. Rabarbrasyltetøy er en fin måte å bruke denne grønnsaken på, og kombinasjonen med jordbær er en "match made in heaven"! I tillegg til smaken så synes jeg også at jordbær gir syltetøyet en litt friskere farge siden rabarbrasyltetøy kan ofte bli nokså grå/grønnaktig. I denne oppskriften er det ingen konserveringsmidler eller syltepulver, så du kan ikke ha det stående i evigheter, men for min del blir ikke det noe problem... Hvis du har enda mer rabarbra igjen etter syltingen, prøv denne rabarbrakremen eller denne rabarbrakaken med sprø topping. Rhubarb season in Norway is more or less over, so now is the time to make the most of the last stalks. A good way of using this vegetable is to make jam, and I like to combine rhubarb and strawberry - it's a match made in heaven! I also think that the strawberries give the jam a fresher look, plain rhubarb jam often gets a grey/greenish colour. There are no additives or preservation powders in this recipe, hence it won't keep in your fridge forever. But that's not a problem in my house... If you still have some rhubarb left after the jam making, try this rhubarb fool or this rhubarb cake with a crunchy topping. |
Ha jordbærene oppi også, ha over resten av sukkeret og sitronsaft og bland lett sammen. Add the strawberries and lemon juice as well, sprinkle over the rest of the sugar and give it a little stir. |
At noe så enkelt som en brødskive med syltetøy kan være SÅ godt.... It's hard to believe that a simple slice of bread with some jam can be that good... |
Har tenkt meg å lage syltetøy av sesongens siste rabarbra jeg også.. Kjempefin side.. Stopp innom min http://www.matlidenskap.com
SvarSlettTakk for det Bjørnar! Skal stoppe innom deg også ja :)
SvarSlett