fredag 29. juli 2011

Lun salat med hvite bønner og chorizo
(Warm white bean and chorizo salad)

(Scroll for English)

Nå kom endelig sommertemperaturene, jammen er det deilig å være så mye ute i varmen at man nesten ønsker seg inn! Det er godt å få noen slike dager før høsten kommer, så man får kjenne sommeren litt på kroppen før den er over.

I dag hadde jeg besøk av en fotograf fra KK, jeg skal være med i en artikkel der som skal omhandle "trendkaker"... Jeg fikk forespørsel fra KK om jeg kunne representere Whoopie pies, og det kan man jo ikke si nei til. Så da var det bare å sende mann og barn ut av huset og hive sammen flere forskjellige varianter whoopies, klare til photo shoot! Det var moro å se hvordan en proff fotograf jobber, og jeg er kjempespent på sluttresultatet. Sommervarmen i dag ga oss imidlertid en utfordring; fyllet ble altfor mykt og whoopies'ene begynte å "skli", men jeg tror vi fikk noen fine bilder til reportasjen.
Dagens oppskrift er en enkel lunch/middag som passer fint i sommer, raskt og enkelt, men også næringsrikt og smakfullt.


After a rather grey and wet summer so far, the last days have been hot and sunny. It's important to get to experience the heat before autumn is here again...
Today has been exciting; a photographer from the Norwegian magazine KK (weekly magazine for women) was here since I'm featuring in an article about "trendy cakes".. KK asked me if I would consider being the Whoopie pie representative! Hubby and boys were sent out of the house, and I baked whoopie pies, several varieties. It was interesting to see a professional photographer at work, and I'm so excited to see the result! The summer heat was challenging, though, as the filling softened up and the top cakes started to slide off their bases.. But I think we managed to get some nice shots for the article.
Today's recipe is a simple lunch/dinner dish which is prefect for summer. Quick and easy, but also nutritious and flavourful.


Du trenger:

(2 personer)
2 ts rødvinseddik
1 ts Dijon sennep
1/2 hvitløksfedd, presset
salt og pepper
2 ss extra-virgin olivenolje
100 g chorizopølse (salami-varianten), skåret i "mynter"
1 boks (400g) hvite bønner, f.eks cannelini, skyllet og avrent
100 g cherrytomater, delt i to
2 håndfuller salatblader, f.eks ruccola, spinat el.l.
1 ss bladpersille, hakket


Rør sammen rødvinseddik, sennep og hvitløk i en liten bolle, og krydre med litt salt og pepper.
Ha i olivenoljen og rør igjen til alt er blandet. Da er "dressingen" din klar.
Stek chorizoen i en tørr stekepanne (medium varme), noen minutter til de begynner å "slippe ut" sin oransje olje. 
Ha bitene over på et kjøkkenpapir, men la oljen bli igjen i stekepanna.
Ha bønnene over i panna sammen med dressingen, varm opp i 1 minutt, deretter bland inn cherrytomater og de stekte chorizo-bitene.
Fordel salat og bønneblanding på to tallerkener/skåler (eller i en større salatbolle), og dryss over hakket persille.




You'll need:
(2 servings)
2 tsp red wine vinegar
1 tsp Dijon mustard

1/2 garlic clove, crushed
salt and pepper
2 tbsp extra virgin olive oil
100 grams chorizo (the "salami" type), sliced
1 tin (400g) white beans, drained and rinsed
100 grams cherry tomatoes, halved
2 handfuls salad leaves (torn), rocket or spinach
1 tbsp parsley, chopped

In a small bowl, whisk together the vinegar, mustard and garlic, then season with salt and pepper.
Add the olive oil and whisk again until you have a smooth dressing. Set aside.
Put a frying pan over medium heat, then fry the chorizo until cooked and starting to release its oil. Drain on kitchen paper, but leave the oil in the pan.
Add the beans to the pan along with the dressing, heat through (1 min.), then add in the cherry tomatoes and chorizo. Toss gently to mix.
Divide the salad leaves between two plates/bowls (or one larger bowl), and sprinkle over the chopped parsley.













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar