onsdag 31. august 2011

Torsk med topping av oliven og soltørket tomat
(Cod with an olive and sun-dried tomato topping)



Dette er en rask og god middagsrett som kanskje kan gi deg litt helgefølelse midt i uka. Middagen står på bordet 20 minutter etter at du har startet, så det burde være overkommelig for de fleste.
Ingrediensblandingen til toppingen er veldig sør-italiensk, og passer kjempegodt til hvit fisk. Jeg fant oppskriften i boka Two Greedy Italians (Carluccio & Contaldo), men jeg har endret den litt. Og for ALL del - med mindre du har tenkt å drikke hvitvin til maten - ikke åpne en flaske hvitvin kun for å ha en spiseskje over fisken! Hvis du ikke skal drikke vinen etterpå, og heller ikke har en åpnet flaske eller en bag-in-box stående, bare overse den ingrediensen - det blir godt uansett.


This quick and easy dinner may give you the weekend feeling mid-week... Dinner on the table in 20 minutes means it should be doable mid-week for most families. The mix of ingredients is very southern Italian, and it goes very well with white fish. I found the recipe in the book Two Greedy Italians (Carluccio & Contaldo), but I have altered some of the quantities. And by ALL means - unless you plan to drink white wine with this - don't open a bottle just to add one tablespoon to the fish! If you're not planning to drink wine with the meal or later the same day, and you don't have an opened bottle or bag-in-box hanging around, just ignore this ingredient - it'll taste fab anyway.



Du trenger:
(2 personer)
2 torskefilet'er, ca 200 g hver
30 g soltørkede tomater
30 g svarte oliven uten stein
60 g brødrasp (eller Panko, fra innvandrerforretninger)
1 ss finhakket bladpersille
salt og pepper
1 ss olivenolje
1 ss hvitvin
dampede asparges eller aspargesbønner, til servering
(og evt. kokte nypoteter, ris eller annet tilbehør om du vil)


Sett ovnen på 150 C.
Finhakk soltørkede tomater og oliven, bland så dette med brødrasp og finhakket persille og krydre med salt og pepper.
Legg torskefilet'ene i en ildfast form, ha over olivenolje og hvitvin og sett i ovnen i 5 minutter.
Fordel toppingen over filet'ene og sett formen i ovnen igjen, ca 10 minutter til (eller til fisken er mer eller mindre gjennomstekt).
Servér med dampet asparges eller aspargesbønner, evt også noen kokte nypoteter om du vil.




You'll need:
(serves 2)
2 cod fillets, each about 200 grams
30 grams sun-dried tomatoes
30 grams black olives (pitted)
60 grams breadcrumbs (dried, or use Panko)
1 tbsp finely chopped flat-leaf parsley
salt and pepper
1 tbsp olive oil
1 tbsp white wine
steamed green beans or asparagus, to serve
(and some boiled new potatoes, if you like)


Preheat oven to 150 C.
Finely chop the sun-dried tomatoes and the olives, then mix with the breadcrumbs and finely chopped parsley. Season with salt and pepper.
Place the cod fillets in an ovenproof dish, drizzle over the olive oil and the white wine and bake in the oven for 5 minutes.
Top with the breadcrumb mixture and return to the oven again for about 10 minutes (or until the fish is more or less cooked through).
Serve with some steamed asparagus or green beans, and some boiled new potatoes, if you like.










2 kommentarer:

  1. Hjertelig takk for det, Magne!! :-D

    SvarSlett
  2. Hej, vill bara tipsa om en bra receptsajt
    http://www.receptbankenskokbok.se

    Kram WJ

    SvarSlett