Her er kaken for oss Troika-elskere! Jeg hadde for lenge siden øremerket denne oppskriften inne hos Manuela fra Passion4baking, og nå endelig fikk jeg prøvd å lage den. (Enkelte endringer er gjort mtp. mengdeberegning.) Guttene mine var ikke overbegeistret for kombinasjonene her, så dette er kanskje en slags voksenkake til tross for geléinnhold. Edvin (3 1/2) ville bare ha bunnen og sjokoladekremen, mens Oliver (snart 6) bare ville ha marsipanen og geléen hver for seg, hehe. Ikke greit å gjøre alle til lags ;) Denne kaken er ikke gjort i en fei, hvis du tenker å lage den så les gjennom hele framgangsmåten først - det er flere "trinn" og enkelte skal avkjøles underveis. Med litt planlegging kan det gå ganske smidig :) (Kan også nevne at kaken ikke inneholder mel.) The Cake for Troika lovers! (Troika = Norwegian chocolate bar consisting of 3 layers: truffle, marzipan and raspberry jelly, covered in dark chocolate.) I've been wanting to try this cake since I first saw it in the blog Passion4baking, and now the time had come. My boys were not too excited about this cake, though, so I suppose this is a grown-up treat, despite the jelly. Edvin (3 1/2) wanted the sponge base and chocolate cream only, whilst Oliver (soon to be 6) wanted the marzipan and jelly... It's not easy to please everyone ;) This isn't made in a flash, if your're thinking of making it - read the whole recipe before you start. There are several "stages" and some that need to cool for a while, but if you're planning ahead the baking session shouldn't give you too much trouble :) (This cake does not contain flour.) |
Kan jeg linke til innlegget ditt? denne skal jeg forsøke å bake. Så jo fantastisk ut! Jeg og samboeren min elsker Troika, så dette må være perfekt kake for oss :)
SvarSlettSelvsagt kan du det! Bare hyggelig om du linker :)
SvarSlettMaria
Looks yummy!!!!!
SvarSlettLove ur blog! And you are doing a great job writing in English too :)
Thank you so much, Shum! :)
SvarSlettHei Maria! Magne fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også :-)
SvarSlettMagne - tusen takk for det, det blir satt stor pris på! :-D
SvarSlettMaria
Ja jeg tar gjerne et stykke ved neste besøk.
SvarSlettHilsen pappa
Jada pappa, notert bak øret ;-)
SvarSlettOii, jeg ELSKER troika... Får holde av en dag til dette bakeprosjektet, her var det mange steg! Men helt sikkert verdt det:)
SvarSlettHei Ingrid! Ja den er ikke rørt sammen i en håndvending, men som du selv anslår så er den verdt det! Spesielt hvis man liker å pusle litt på kjøkkenet.. kanskje et lykketreff at det er meldt mye regn over hele landet i helgen ;)
SvarSlettMaria
Tusen Takk Skal du ha Maria :-)
SvarSlettShahid
Troika Elsker
Denne så fantasisk ut=) Men går den å fryse?? Tenkte kansje marsipanen og/eller gele'n ikke syns noe om frysing.....
SvarSlettHilsen Merethe
Shahid - ser ut som vi er mange i Troika-elsker-klubben ;-)
SvarSlettMerethe - jeg har ikke prøvd å fryse denne, så tør ikke å si med sikkerhet hvordan den blir da. Men har fått høre fra andre at det gikk helt fint...
Maria :)
Maria, I forgot just how close our boys are in age:)
SvarSlettI consider myself a big kid really, but this cake is just right for me - that's a beautiful creation too:) My first thought was that it would be too difficult for me, knowing my predisposition toward 'easy' cooking, but you've made it look completely do-able even for me;)
Hjälp vad gott! :)
SvarSlettCoby - thank you for your kind words. I know for sure that you can make this!
SvarSlettHelena - ja det er det;)
Hei, jeg skal bake denne kaken. ser at du skriver 1,5 dl kokende vann til geleen for to pakker. på pakken står det 5 dl pr pakke. jeg har kjøpt freia sin. ble da usikker i forhold til mengden med vann.. har du en kommentar? takk for å dele oppskrifter:)
SvarSlettHei! Skjønner godt at du stusser på vannmengden. Men geleen her skal være skarpere/kraftigere både på farge og på smak, så derav den reduserte mengden væske. Du kan evt øke fra 1,5 til 2 dl for å få littegrann tykkere lag gele. Lykke til! :-)
SvarSlettFantastisk kake! Men hvor mange personer regner du? Takk for at du deler slike oppskrifter!
SvarSlettHei! Jeg skjærer den vanligvis i 15 biter, men det var flere som tok to... Så jeg vil anta at den passer til 10-12 personer som dessert. Lykke til! :-)
SvarSlettTusen takk!Det er for fredagskaffen på jobben, hadde lyst til å imponere litt! Håper nå bare at jeg får det til :) Kom tilfeldigvis inn på siden din - den er råflott! Skal kikke meg etter mer.
SvarSlettHei
SvarSlettJeg lagde denne kaken, og den ble kjempe god:-) Vil også si at jeg elsker bloggen din, du forklarer velidg bra oppskriftene.
Tusen takk for det, veldig hyggelig å høre! :)
SvarSlettE nok ikkje den beste Troika-kaka æ har smakt!
SvarSlettHei Lise, har du andre oppskrifter som er bedre prøver jeg gjerne :) Tar gjerne i mot et påskudd til å lage Troikakake igjen ;)
SvarSlettMaria
Du har i sitronjuice..mener du da den gule sitronflasken med grønn kork?? sånn du kan helle dråper av.
SvarSlettSer supergod ut og har tenkt å prøve meg ;-) Håper jeg lykkes!!
Cecilie
Hei Cecilie, jeg bruker juice/saft rett fra sitronen :)
SvarSlettHar bakt kaken, og det smaker som Troika-sjokoladen. Men den er veldig mektig og det blir mye koppvask :-)
SvarSlettJa det blir litt oppvask, men jeg synes det er verdt det.. ;)
SvarSlett