Du trenger: (ca 14-18 cupcakes) 80 g smør, mykt/romtemperert 250 g sukker 225 g hvetemel 2 ts bakepulver finrevet skall av 1 sitron 2 egg 2 1/2 dl melk Til fyll og topping: ca 100 g lemon curd (kan kjøpes i velassorterte matforretninger, eller lag det selv: Ina fra Mat på Bordet har oppskrift her.) 200 g sukker 1,5 dl vann 4 eggehviter Du trenger også: muffinsformer og evt muffinsbrett You'll need: (about 14-18 cupcakes) 80 grams butter, softened 250 grams sugar 225 grams plain flour 2 tsp baking powder finely grated zest from 1 lemon 2 eggs 250 ml milk For the filling and frosting: about 100 grams lemon curd 200 grams sugar 150 ml water 4 egg whites You'll also need: cupcake/muffin paper cases and a muffin tin Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig, minst 5 minutter. Ha i egg og revet sitronskall, pisk det godt inn. Sikt over hvetemel og bakepulver og pisk til det er godt blandet inn, til slutt ha i melken og pisk igjen til den er inkorporert i røren. Fordel røren i muffinsformene, formene skal være litt over halvfulle med røre. Sett i ovnen i ca 17-18 minutter, eller til de er gjennomstekte og begynner å bli litt gyldne rundt kanten. La kakene avkjøles helt før du har i fyll og topping. (forts. under) Preheat oven to 180 C, line a muffin tin with muffin cases. Beat the butter and sugar until pale and fluffy, at least 5 minutes. Add eggs and grated lemon zest, beat again until thoroughly mixed in. Sift over the flour and baking powder, beat again, then add the milk and beat again until incorporated. Divide the mixture between the cupcake/muffin cases, filling each by about 1/2 to 2/3. Bake in the oven for about 17-18 minutes, or until springy to the touch and slightly golden around the edges. Leave to cool completely before filling and frosting. Skjær er lite kjegleformet hull i midten av hver cupcake, og fyll hullet med ca 1 ts lemon curd: Hollow out the middle of each cake, then fill the holes with about 1 tsp lemon curd: |
Ta av den nederste delen av bitene du skjærer ut og sett dem tilbake igjen som en "propp": Cut the bottoms off the cut-out pieces, then place them back on top: |
Looovely! |
Ohh Maria, they sound fabulous! You know I love that you've got such a delicate and pretty little treat but that you used a blowtorch to create them! What a brilliant moment of yin and yang!:)
SvarSlettThanks Coby! I guess I should have a decent serving of carrots and broccoli before eating these, then we're talking yin and yang! ;-)
SvarSlettMaria, you're right! No further comments needed, lol.
SvarSlettThey look delicious!
They look so sweet! xxxx
SvarSlettTusen takk for denne oppskriften! Moren min og jeg spiste noe lignende på ferie en gang og hun har lengtet etter dem. Så i går lagde jeg dem og hun ble kjempeglad! Du skulle sett ansiktet hennes. :) Tusen takk for hjelpen med å gjenopprette et flott minne.
SvarSlettAnna and Girls who.. - thank you!
SvarSlettLindsey - takk for at du tok deg tid til å skrive dette, det var utrolig hyggelig å høre!
hei, jeg elsker bloggen din, du kommer så utroolig gode oppskrifter og muffinsene ser utroolig gode ut, de skal jeg nok prøve ut.
SvarSletthilsen en 15 år gammel jente :D
(en fast leser)
Tusen takk for det, Amna! Det var kjempekoselig å høre :)
SvarSlett