tirsdag 4. oktober 2011

Cake Pops



Jeg hadde egentlig ikke tenkt å hive meg på Cake Pop-bølgen, men enhver kakeblogger med respekt for seg selv må kanskje ha prøvd minst én gang... Og det er slett ikke vanskelig, men du trenger litt tid siden kulene skal kjøles ned i et par omganger, og du trenger litt utstyr som ikke fåes kjøpt hos de helt enkleste dagligvarekjedene. Pass på å bruk en god kake og en god "glasur" til å blande inn i smulene; smaken på cake pops'ene blir ikke bedre enn ingrediensene du bruker. Hvis du ikke vil ha dem så veldig søte, bland inn kremost (naturell) istedet for glasur. Lykke til ;-)


I didn't plan on joining the Cake Pop craze, but every cake blogger should try at least once, am I right? It's not hard, but you need some time since the pops need to chill before and after the dipping. Just make sure that you use a good sponge cake and a good icing; the flavour of the cake pops won't be any better than the ingredients you use. If you don't want them too sweet, mix in cream cheese instead of the icing. Good luck ;-)



Du trenger:
(til ca 10-12 cake pops)
ca 225 gram kakerester (f.eks fra denne Devil's Food Cake)
ca 150 gram glasur, Nugatti eller kremost 
ca 150 g Candy Melts eller Candy Dips (fåes hos kakeboksen.no) eller sjokolade
10-12 lollipop-pinner (fåes hos Kakeboksen.no)
kakestrø/pynt 


Youll need:
(about 10-12 cake pops)
approx. 225 grams sponge cake
approx. 150 grams icing, Nutella or cream cheese
approx. 150 grams Candy Melts or chocolate
10-12 lollipop sticks
sprinkles 




Smuldre opp kakerester i en bolle, og bland sammen med glasur:


Crumble the cake into a bowl, then mix in the icing:



Lag små kuler av blandingen, og sett dem på et brett eller tallerken. 
Disse må stå i kjøleskapet en stund nå før du kan gå videre, ca 2 timer. (Du kan evt legge dem i fryseren i 20 min.)


Make small balls from the mixture, then place onto a tray or plate.
Chill for about 2 hours. (Or freeze for 20 minutes.)



Finn fram lollipop-pinner og det du vil dyppe cake pops'ene i, i dag brukte jeg Candy Melts og Candy Dips:


Bring out the lollipop sticks and coating(s), such as Candy Melts or Candy Dips:



Hvis du vil pynte dem litt så finn fram litt kakestrø. Jeg brukte disse bittesmå "perlene", de kan fåes tak i her.


If you want to decorate your cake pops, find some sprinkles or hundredsandthousands. 



Smelt litt av dine Candy Melts eller sjokolade, og dypp enden av pinnen oppi. Sett den så halvveis inn i en av kulene. Gjør det samme med alle, og sett dem i fryseren i ca en halvtime til pinnen sitter godt fast.
Smelt så resten av Candy Melts/sjokolade og dypp hele kulen nedi. (Hvis glasuren blir for tyktflytende for å gjøre dette kan du smelte inn litt Delfiafett/kokosfett for å få den tynnere.)
Dryss over kakestrø med én gang; siden kulen er veldig kald så stivner sjokoladen veldig fort og kakestrøet vil bare prelle av. Sett pinnene i en kopp med sukker til de er helt stivnet, eller bruk en bit isopor eller oasis om du har.
Og dett var dett!


Melt some of the Candy Melts or chocolate, then dip in the very end of your lollipop stick. Now insert it halfway into the cake pop ball, repeat with the rest of the balls and place in the freezer for half an hour or so.
Melt the rest of the Candy Melts/chocolate and dip in the whole ball. (If the coating is too thick, mix in some melted Trex or similar to make it thinner.)
Decorate with sprinkles straight away; since the cake is cold the coating will set very quickly.
Place the sticks into a cup of sugar to set, or use a piece of styrofoam if you have it.
And that was it!


N.B: Hvis du kjøper Candy Melts, lollipop-pinner eller annet utstyr fra nettbutikken kakeboksen.no får du 10% på bestillingen din om du oppgir kode "marias-saltogsott".




5 kommentarer:

  1. Takk for tips! De ser kjempe gode ut og jeg har lenge tenkt på å lage en lavkarbovariant. Blir spennende om jeg får det til. Ha en fin dag Maria :-D Stykket i KK var veldig bra.

    SvarSlett
  2. Takk for koselig kommentar Janicke! Blir spennende å se hvordan disse kan gjøres lavkarbo.. Ha en fin dag du også, moro å se deg på NRK Puls i går :-)
    Maria

    SvarSlett
  3. My Little Kitchen - takk for det :)

    SvarSlett
  4. MM disse ser digg ut må absolutt prøves engang:-)

    SvarSlett