Du trenger:
(1 stor kringle)
7 dl melk
100 g smør
1 pk tørrgjær
4 ss sukker
ca 1,5-2 liter hvetemel
Fyll:
50 g mykt smør
kanel og sukker (mengde er en smakssak..)
1 egg (til pensling)
perlesukker
You'll need:
(1 large wreath)
700 ml milk
100 grams butter
2 sachets dried yeast (approx 12-15 grams)
4 tbsp sugar
about 7,5-10 cups (1,5-2 litres) plain flour
Filling:
50 grams soft butter
cinnamon and sugar (to taste)
1 egg (for brushing)
crushed nib sugar/pearl sugar (for sprinkling)
Varm melk og smør sammen, enten i en bolle i microen eller i en kjele. Bare varm nok til at smøret akkurat smelter og blandingen er "fingervarm"/lunken. Rør inn gjær og sukker.
Rør inn akkurat nok mel til at deigen kommer sammen og kan knas. (Det kan være du trenger mindre eller mer mel enn det som er oppgitt i ingrediensene, prøv deg fram med litt om gangen.) Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok, deigen bør eltes minst 5 minutter. Sett den så til heving med et klede over på et lunt sted til den er blitt dobbelt så stor.
Warm the milk and butter together (microwave or pan), until the butter is just melted and the mixture is tepid. Stir in the yeast and the sugar.
Mix in just enough flour to make the dough come together, then knead for at least 5 minutes. You could use a kitchen mixer with a dough hook. Cover with a kitchen towel and set aside to prove until doubled in size. |
Så flott den var! Tror ikke den får plass i stekeovnen min engang ... Sukk. Du er flink!
SvarSlettTakk for det, Siri :)
SvarSlettTror min oven er nokså "vanlig", det gikk akkurat ;-)
Åååå helt magisk for en gjærbakstelsker som meg, fin inspirasjon og forklaring :)
SvarSlettHei Marianne - håper du prøver en dag, det ble veldig godt :)
SvarSlettHope you had a great time in London Maria!
SvarSlettThe wreath looks great!
X
HEI DER:) tenkte jeg bare ville si at jeg har linka deg opp som verdt å lese på bloggen min! Helt ny blogg sådann, og hadde satt skikkelig pris på om du tok en tur innom! mvh Renate
SvarSletthttp://projectasteit.blogspot.com/
Thank you, Anna! London was great, as always :-D
SvarSlettRenate - takk for det, skal sjekke bloggen din!