søndag 23. oktober 2011

Tarka dhal


Dhal er en indisk vegetarrett basert på linser, og "Tarka dhal" betyr egentlig bare "krydrede linser". Dette er en billig og proteinrik middag som gir deg mye metthet for få kroner, perfekt i hverdagen, for studenter eller når det kniper litt i lommeboka. Men jeg synes ikke man trenger å være blakk for å lage og nyte dhal ;-)

Dhal is an Indian vegetarian dish using lentils as the main ingredient, and "Tarka dhal" means "spiced lentils". This is an inexpensive meal loaded with protein, perfect for weekdays, for students and when the money is a bit tight. But I don't think you need to be broke to make and enjoy dhal ;-)



Du trenger:
(ca 4 personer)
400 g røde linser
1 tommelstor bit ingefær, skrellet og skåret i tynne skiver
50 g smør
4 hvitløksfedd, skåret i tynne skiver
4 ts kummenfrø ("hel kummen")
1 ts tørket chilli i små biter
noen blader koriander, til servering (valgfritt)
ris, til servering


Ha linsene i en kasserolle sammen med ingefær og 1 liter vann.
Kok opp, skru ned varmen og småkok i 10-15 minutter. (Hvis det legger seg skum på overflaten, bruk en skje og fjern det meste.)
Mens linsene koker: smelt smøret i en liten stekepanne, medium/høy varme, og når det begynner å skumme ha i hvitløk, kummenfrø og chilli. Rør rundt og stek i 1-2 minutter til hvitløken får littegrann farge.
Servér linsene oppå kokt ris, og tøm over det aromatiske smøret. Salte og pepre litt og legg på koriander om du bruker det.




You'll need:
(4 servings)
400 grams red lentils
1 thumb-sized piece root ginger, peeled and thinly sliced
50 grams butter
4 garlic cloves, thinly sliced
4 tsp cumin seeds
1 tsp chilli flakes
coriander, to serve (optional)
rice, to serve


Place the lentils in a saucepan along with the ginger and 1 litre of water.
Bring to the boil, then reduce the heat and simmer for 10-15 minutes. (Skimming off and discarding any foam that rises to the surface.)
While the lentils cook, melt the butter in a smal frying pan on a medium/high heat. When the butter starts to foam, add the garlic, cumin and chilli flakes and stir-fry for 1-2 minutes or until the garlic is slightly browned.
Serve the cooked lentils on a bed of boiled rice with the garlic butter poured over the top . Season with salt and pepper and scatter over some coriander, if using.


Inspiration: Rachel Allen's "Easy Meals" (2011).








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar