Grønnkål går under betegnelsen "supermat" på grunn av sitt innhold av nyttige næringsstoffer. Blant annet er den svært rik på kostfiber, vitamin A, vitamin E, vitamin B6, folat og vitamin C. I tillegg er den er kilde til kalsium - 100 gram grønnkål inneholder faktisk mer kalsium enn 1 dl melk! (kilde: bama.no.) Det er ikke så ofte jeg ser den i butikken, så når jeg ser den så tar jeg ofte med meg litt. Jeg har også tidligere fått tak i grønnkål på Bondens Marked, og i svigermors grønnsakshage... Finner du ikke grønnkål er spinat et godt alternativ, den har også mange av de samme helsefordelene. Chard is labelled "super-food" because of its high content of nutrients; it's packed with dietary fibre, various vitamins, folate and calcium. It's not available around the year so I try to use it when I have the chance. If I can't get chard in the shops I may find it in farmer's markets or in my mother-in-law's garden... If you can't get hold of chard - use spinach instead. |
Enjoy! |
Ser utrolig godt ut! Grønnkål har jeg blitt veldig glad i og har lyst til å bruke det mer. Tror jeg skal teste fyllet på denne paien :-D
SvarSlettTakk for det, Janicke. Anbefales!
SvarSlettDen såg kjempegod ut! Må lage den en dag :) Men får du ungane til å ete den? Spent på korleis mine reagerer ;)
SvarSlettRenate
Hei Renate, mine var ikke overbegeistret, men begge smakte.. Eldste på 6 likte best kanten på paideigen, hehe ;-)
SvarSlett