tirsdag 22. november 2011

S'mores müsli bars

Vi har høyt forbruk av müsli bars her i huset, kanskje mest fordi vi er ofte ute på tur med ungene, men dette betyr at det kan være fint å variere litt. Siden jeg elsker s'mores av alle typer og fasonger så ble det en slik variant i dag. (For de av dere som ikke er kjent med s'mores - Wikipedia forklarer det slik: "A s'more (sometimes spelled smore) is a traditional nighttime campfire treat popular in the United States and Canada consisting of roasted marshmallow and a layer of chocolate sandwiched between two pieces of graham cracker.") Et skikkelig energi-kick, med andre ord ;)
Disse "müsli bar'ene" kan fryses.


I make müsli bars on a regular basis, mainly because we often go hiking with the kids, but this means it could be nice to have some variations up my sleeve. And since I love s'mores of all shapes and types, the s'mores müsli bar was next. (For those of you who aren't familiar with the phenomenon, read Wikipedia's definition here.) In other words; a real energy kick ;)
These bars can be frozen.


Du trenger:
(ca 16 biter)

85 g smør
50 g lyst brunt sukker
3/4 dl lys sirup
50 g hvetemel
75 g havregryn
100 g knuste Korni havrekjeks (eller annen kjeks)

Fyll:
150 g sjokolade i små biter
ca 100 g mini marshmallows



Ha smør, sukker og sirup i en stor kasserolle, smelt dette sammen på middels varme.
Når alt er smeltet og blandet, rør inn mel, havregryn og knuste kjeks.
Legg bakepapir i en form (ca 20x25 cm), og trykk halvparten av blandingen utover bunnen i et jevnt lag.
Fordel sjokolade og mini marshmallows over og deretter ha resten av havregrynsblandingen oppå der igjen. Trykk ganske godt ned slik at det blir litt kompakt.
(forts. under bildet)




You'll need:
(about 16 squares)
85 grams butter
50 grams light brown sugar
75 ml golden syrup
50 grams oats
75 grams plain flour
100 grams graham or oat crackers (or other biscuits), crushed


Filling:
150 grams chocolate, roughly chopped
about 100 grams mini marshmallows


Place the butter, sugar and syrup into a large pan, heat until melted (medium heat).
When everything is melted and combined, stir in the flour, oats and crushed biscuits.
Line a brownie tin or so (about 20x25 cm) with baking paper and press halv of this mixture (quite firmly) into the bottom of the tin. Distribute the chopped chocolate and mini marshmallows over the base, then add the rest of the oaty mixture on top. Press down quite firmly.
(cont. below)


Sett ovnen i ovnen, 180 C i ca 15 minutter.

Bake at 180 C for about 15 minutes.


Avkjøl en stund før du skjærer i biter, ellers vil bitene bare falle sammen i en haug av smuler...
Jeg vet at det krever mye av deg å holde ut en slik ventestund, men prøv å vær sterk! ;)

Leave to cool for a while before cutting into squares, or the slabs will end up in a pile of crumbs...
I know that the wait can be quite hard, but try to be strong! ;)


Også må jeg bare legge med bilde av mitt nyanskaffede forkle, er det ikke fint!? Det er sydd av flinke Kaspara som har interiørbloggen Kasparas Regnbue, og en tilhørende liten nettbutikk.
Jeg ser nå at jeg kanskje fremstår som litt streng på bildet, men jeg kan love at fotografen (mannen) ikke fikk kjevla i hodet etterpå ;)

I just have to post a pic of my new waist apron, quite nice or what!? Lovely Kaspara, author of the interior design blog Kasparas Rainbow (and her little webshop) is the creator of my new piece of kitchen clothing.
I see now that I may come across as a very strict baker, but I promise that I didn't hit the photographer (hubby) with the rolling pin...;)






5 kommentarer:

  1. Mmm..disse så utrolig gode ut, også var oppskriften veldig bra forklart,så tror sannelig jeg klarer å lage de også:)
    Tusen takk for at du deler de fine oppskriftene dine.
    Håper du har en fin kveld:)
    Klem

    SvarSlett
  2. Heisan Maria
    Så herlig at du tryller fram de mest fristende saker i Kaspara-forklet ditt!
    Anne hadde med noen fantastisk gode Musli-stenger til Ingrid. Tro om det var maken oppskrift til den første du gir her. Hun sa det var din oppskrift. Har bestemt meg for å teste disse; de var bare sååååå gode!
    Ha en koselig senkveld!
    Klem fra Kaspara

    SvarSlett
  3. Tommensgirl - takk for det, det er så utrolig motiverende å få lese slike ord! :D

    Kaspara - jeg er kjempefornøyd med forkleet, det vakreste forkleet jeg eier! (og det er ikke få ;)
    Vet at Anne bruker å lage de "opprinnelige" müsli bar'ene, de er også veldig gode...
    Ha en fortsatt fin uke :)

    SvarSlett
  4. Mmm, desse ser farleg gode ut! Du er veldig flink til å forklare framgangsmåten, og eg får vatn i munnen av bileta. Har du delt oppskriften på dei opprinnelege müsli bar'ane?

    Lekkert forkle! Og flott dame inni der også :)

    SvarSlett
  5. Takk for det, PropEllen! De opprinnelige musli barene har jeg linket til i innledningen. :-)
    Maria

    SvarSlett