Du trenger:
(gir ca 6 stk 3,5 dl glass)
600 g klementiner (bruk helst økologiske siden skallet også skal brukes)
3 sitroner (bruk økologiske/uvoksede)
250 g ferske tranebær (frosne går fint)
1,5 kilo sukker
et saftklede el.l.
Del mandarinene i to og klem ut saften (ta bort alle steiner), ha saften over i en stor kasserolle.
Del de halve mandarinskallene i to igjen, og bruk en liten, skarp kniv til å skjære bort det hvite på innsiden. Deretter skjær det orange som er igjen opp i tynne strimler. Ha strimlene oppi kjelen sammen med saften.
(forts. under bildet)
You'll need:
(makes about 6 x 350 ml jars)
600 grams clementines (preferably organic)
3 lemons (preferably organic)
250 grams fresh cranberries (frozen is ok)
1,5 kilos sugar
a piece of muslin
Halve the clementines and squeeze out the juice (remove the pips), then pour the juice into a large pan.
Cut the clementine skins in half again, then, using a small, sharp knife, remove the white pith. Now cut the peel into thin shreds, and add them to the pan.
(cont. below) |
Åh dette så herlig ut :)
SvarSlettMulig jeg må prøve meg på dette :)
God helg!
Hilsen Kine.
Takk for det, Kine! Håper du prøver :)
SvarSlettMaria
Å, det så søtt og julete ut!
SvarSlettKan tenke meg at det passer godt som fyll i ei mørk sjokoladekake.. et lag med det og et med krem.
Ønsker deg fine adventsdager! : )
Takk og i like måte, Gry! :)
SvarSlettDeilig! Bruker du fruktkjøttet?
SvarSlettJeg siler ikke juicen, så da blir det jo endel fruktkjøtt med i marmeladen :)
SvarSlettMaria
Kan jeg spørre hvor du fikk tak i frosne tranebær?
SvarSlettPå forhånd takk:)
Haakon
Hei Haakon! Når det først dukker opp ferske tranebær i butikkene kjøper jeg ofte en del og putter noe i fryseren. Tranebær kan fryses som de er, veldig lettvindt! Når det er sagt så har jeg sett tranebær i frysedisken på Ultra, og i Sverige. Lykke til!
SvarSlettMaria