You'll need:
200 ml double cream
200 grams sugar
2 tbsp golden syrup
2 tbsp cocoa powder
2 tbsp butter
(a sugar thermometer)
abot 30-40 small paper cases (or other small cases/cups suitable for confectionery)
Put the cream, sugar, syrup and cocoa powder into a pan.
Bring to the boil and keep boiling until the sugar thermometer reaches 122 C, this will take about 20-30 minutes. (If you don't have a sugar thermometer, check the temperature by dripping a little of the toffee into a glass of cold water. If it's possible to shape the toffee into a small ball between your fingers, it's done. If it just "melts" again when removed from the water, boil for another 2-3 minutes and check again.)
Add the butter and stir until melted into the mixture.
Pour the toffee into a jug or so to make it easier to fill the cases, then divide the runny toffee between them. You have to work fast here as the toffee hardens quite quickly, making it hard to pour (I speak from experience ;).
Leave to cool completely, store in an airtight tin or so in a cool place. |
Mange tusen takk, Magne!! Det var veldig hyggelig!
SvarSlettMmm.. ser nydelig ut:)
SvarSlettHåper du har en fin kveld<3
Klem
Takk for det, Tommensgirl! En fin kveld til deg også:-)
SvarSlettÅh, nam! Dette skal prøves! :D
SvarSlettLinn Jeanette - det anbefales.. ;-)
SvarSlettMine karameller står på platen og koker nå :)
SvarSlettEr juletradisjon å lage disse og gi bort i gaver!
Like populært vært år :)
God jul!
Linda - håper det blir vellykket hos deg også :) Visst er det herlig å holde tradisjoner i liv!
SvarSlettGod jul til deg også!
Maria
Smaker disse litt som Riesen-sjokoladen/sjokolade-karamellen i twistposen? (minus sjokoladetrekket)
SvarSlettHei, ja det kan man nok si! Bare at disse er en smule mykere, kanskje :)
SvarSlettMaria
De her ser jo bare konge ut. Må si at jeg også likte 24 carat brownies. Jeg elsker jo bare brownies, ingen ting slår en god kopp kaffe og et stort stykke brownie :-)
SvarSlettOi, lekkert! Må kanskje prøves :)
SvarSlettKnallgode....
SvarSlettBle nesten ingen igjen til kakeboksen etter at jeg var ferdig med å pakke inn i cellofan (hadde litt for få karamellformer)
Tusen takk for hyggelige kommentarer! :-D
SvarSlettMaria
Lagde disse før jul og det ble årets julegodt nr 1 De var ferdige på en halv time og smakte nydelig. Dette ble en nystartet juletradisjon. HJERTELIG TAKK FOR OPPSKRIFTEN!!!
SvarSlettMVH Elise
Hei Elise, det var ordentlig hyggelig å høre! Takk for tilbakemelding, og godt nytt år til deg og dine :-)
SvarSlettMaria
Hei! Jeg fikk så mye skryt for karamellene jeg lagde til jul, at jeg rett og slett lager en batch til nå i januar. Men har du noe tips til å få karamellmassen over i former? Du skriver mugge, men massen er jo utrolig varm!
SvarSlett:-) Liv Kristin
Hei Liv Kristin, jeg bruker en glassmugge eller en sånn gammeldags metallmugge, da gjør det ikke noe at massen er veldig varm, og man kan tømme i en tynn stråle når man fyller formene :)
SvarSlett