Sett ovnen på 170 C, varmluft. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, la stå i 10 minutter. Gjør klar 2-3 stekeplater med bakepapir. Bre blandingen utover brettene, prøv å få det så flatt og jevnt som mulig (så unngår du at noen steder blir det brent mens andre steder blir det rått) Stek i ovnen på varmluft i 10 minutter.
Ta brettene ut og skjær opp knekkebrød i ønsket størrelse:
Preheat oven to 170 C/340 F. (Fan oven or convection oven.) In a large bowl, mix together all the ingredients, set aside for 10 minutes.
Prepare two or three baking trays, lined with baking paper.
Spread the mixture over the two trays, try to make the layers thin and even (to avoid some parts to get burnt and others to be raw). Bake in the oven (fan) for 10 minutes.
Remove the trays from the oven, and cut the crisp breads into the desired sizes and shapes: |
Så gott knäckebrödet ser ut - och nyttigt :)
SvarSlettHei Jenny, ja disse kan man spise med god samvittighet :) Jeg syns de er nydelige med Brie og litt fikenmarmelade.. mmm
SvarSlettEt alternativ som også er godt, med færre ingredienser:
SvarSlett200gr solsikkefrø
50gr linfrø
50gr sesamfrø
25gr kruskakli
50gr havrekli
2ss fiberhusk
litt salt
5dl vann
Jeg blander det tørre først, så tilsetter jeg vann og blander godt -og det står i 9-10min til vannet har absorbert. Skru på ovnen på 160gr varmluft, bre utover to stekebrett, del opp i passende størrelser og sett inn i ovnen. ca 35-38min. Da bytter du plass på de to brettene (som står øverst og nederst) og snur de rundt (ikke opp-ned altså, men så innsiden blir ytterst) og steker i nye 35-38min. Jeg har sjeldent behov for å tørke de på rist etterpå.
Steketid og temperatur avhenger selvsagt av den enkelte ovn.
Takk for oppskrift, Hilde! Ser enkelt ut med færre ingredienser, men kruskakli er vel laget fra hvete? Det finnes kanskje tilsvarende glutenfrie alternativer for de som trenger det.
SvarSlettMaria:)
Hei Senka,
SvarSletttakk for henvendelsen, jeg er allerede med i Matbloggtoppen på alleoppskrifter.no :)
Maria
Skal prøve meg på dem en gang. :-)
SvarSlettFlott at du lager mat som er glutenfri !
Lagde vanlige knekkebrød nylig jeg;
http://elisesbakery.blogspot.com/2012/02/knekkebrd-med-valntter.html
Hei Elise, ja hjemmelaget knekkebrød er noe helt annet, jeg syns det virkelig er verdt tiden det tar å lage dem :)
SvarSlettMaria