I dag er jeg hjemme med en febersyk og hostete Edvin. Kjedelig for en liten tass å være hjemme hele dagene, men da håper jeg at sykdommen har gjort seg ferdig til 4-årsbursdagen som er på selveste skuddårsdagen... Jada, gutten visste å velge seg riktig dato. Men over til dagens oppskrift; dette brødet rørte jeg sammen en morgen jeg fikk "uventet" lunchbesøk, så da ble det et "man taver det man haver"-brød. Det ble faktisk veldig godt, spesielt til ost, så kommer nok til å bruke denne ingredienslisten flere ganger (men da kanskje gjør jeg det kanskje på no-knead-metoden). En liten kvart av brødet ble til overs, og med det gjorde jeg følgende: skar tynne, tynne skiver, la utover et stekebrett og satte i ovnen på 100C i et par timer for å tørke ut. Resultatet ble sprø "kjeks" som var nyydelig med en bit Brie på... Never waste food, sier jeg bare. Today I'm home with my "baby" Edvin, he's got a fever and is coughing like mad. It's boring for a little boy to be inside all day, but at least I hope he's well again for his 4th birthday which is leap day. Yup, he knew how to choose himself the right date. But over to today's recipe: I don't have visitors for lunch very often, but when I did the other day I made this bread from what I could find in my cupboard. The bread was very nice indeed, especially with some cheese, so will definitely use this list of ingredients again (but perhaps I'll do it the no-knead way). Luckily there was some left over, and here's what I did: I sliced it very, very thinly, then placed the slices onto a baking tray and dried them out in a 100 C oven for a couple of hours. The result? Crispy "crackers" which were perfect with a slab of Brie... Never waste food, I say. |
Brødet passer godt som tilbehør til salater :) This bread is works well with just about any salad :) |
Hei Maria. Det høres og ser veldig godt ut, det må jeg bake en dag, og så lurt å tørke restene til kjeks! God bedring til Edvin, Lisa har faktisk sovnet på sofaen her nå, må jo innrømme at det er litt deilig... Ha en fin dag videre! Klem fra Anne
SvarSlettTakk for det, Anne! Håper Lisa er i bedre form i dag, det er heldigvis Edvin :)
SvarSlettMaria
Linfrø på engelsk heter "flax seed"
SvarSlettBjørg
Hei Bjørg, "linseeds" og "flax seeds" brukes om hverandre, men jeg kan editere ingredienslisten dersom noen kan bli forvirret. Hvis man skriver "linseed" på Wikipedia blir man automatisk overflyttet til artikkelen som heter "Flax" ("Flax, also known as linseed") :-)
SvarSlettMaria