søndag 4. mars 2012

Kremet varmrøkt ørret med pepperrot og sitron
(Creamy smoked trout with horseradish and lemon)

Her kommer oppskriften på en nydelig liten kveldssnack, den passer også godt som en litt annerledes forrett eller hvorfor ikke som lunch. Både mannen og jeg ble overrasket over hvor godt vi syntes det var, så jeg kommer nok til å behandle varmrøkt ørret på samme måte flere ganger :)
Oppskriften er hentet fra boka Jamie's Great Britain, men den er noe justert av meg.


Here's the recipe for a lovely little evening snack, starter or lunch dish. Both hubby and I were a little surprised by how much we liked it, so will definitely give hot-smoked trout the same treatment again :)
The recipe is originally from Jamie's Great Britain, but I've altered it ever so slightly.

Du trenger:
(ca 3-4 porsjoner som en snack eller forrett)
150 g kremost naturell, f.eks Philadelphia
1 ss revet pepperrot (den fra tube er også fin å bruke her), eller mengde etter smak
1 sitron, revet skall fra hele + juice av ca halve
liten bunt gressløk, finhakket
salt og pepper
150 g varmrøkt ørret (eller laks), uten skinn og bein
rapsolje


Ha kremost, pepperrot, sitronskall og -saft og det meste av gressløken i en bolle.
Rør godt sammen og smak til med salt og pepper, evt mer sitronjuice.
Flak opp den varmrøkte fisken forsiktig (det burde være både små og litt større biter) og vend den inn i kremostblandingen.
Fordel i små kopper eller skåler, dryss over det siste av den finhakkede gressløken.
(Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet dersom dere ikke skal spise med én gang.)
Servér med litt godt brød, eller Yorkshire puddings.




You'll need:
(about 3-4 servings, as a snack/starter)
150 grams cream cheese, such as Philadelphia
approx 1 tbsp grated horseradish, or to taste
grated zest of 1 lemon, juice from half
small bunch fresh chives, finely chopped
salt and pepper
150 grams hot-smoked trout (or salmon), skin and bones removed
rapeseed oil


In a bowl, mix together the cream cheese, horseradish, lemon zest and juice, and most of the chives. 
Season to taste with salt and pepper, or lemon juice if needed.
Flake in the trout (you want both smaller bits and nice chunks), then fold the mixture together gently.
Divide between small cups or bowls, sprinkle over the rest of the finely chopped chives.
(If you're not eating straight away, cover with cling film and put into the fridge.)
Serve with some nice bread or Yorkshire puddings.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar